18 mei 2024

3dRudder: de nieuwe motion controller voor de PSVR

Deze officieel gelicentieerde motion controller voor PlayStation VR zal je ervaring naar een hoger niveau tillen.

Het apparaat heeft een slank, cirkelvormig platform waarop je jouw voeten plaatst. Dit platform rust op een afgerond onderste helft. De combinatie zorgt voor ongelooflijk intuïtieve bewegingen: je kantelt eenvoudig je voeten in de richting waarnaartoe jij je wilt verplaatsen. Hoe meer de hoek kantelt, hoe sneller je beweegt. Het zorgt voor een levensechte beweging. Je kunt rechtdoor lopen, sprinten terwijl je een bocht neemt of precies op de plaats waar je wilt stoppen, op een soepele, naadloze manier.

Geen sticks, geen knoppen. In het apparaat bevinden zich een IMU (Inertial Measurement Unit) en druksensoren die jouw bewegingen volgen en deze vertalen naar beweging in de game.
Om de 3dRudder te gebruiken, moet je hem gewoon via USB op je PS4 console aansluiten. Er is geen extra installatie nodig en het apparaat is compatibel (en combineerbaar) met PlayStation Move motion controllers, de PS VR Aim controller en Dualshock 4.

Hieronder de lijst van games waar de 3dRudder op moment van de launch allemaal compatible met zijn.

De 3dRudder zal vanaf 17 juni beschikbaar zijn voor de prijs van €119,-. Mocht je hem willen pre-orderen dan kun je dat doen op https://www.3drudder.com/playstationvr/