26 juli 2021

Capcom kondigt Capcom Home Arcade aan

Capcom Home Arcade is zojuist aangekondigd door Capcom en is alles wat je verwacht van de naam. Je eigen arcade machine, maar dan voor thuisgebruik. Het apparaatje komt gepaard met 16 vooraf-geïnstalleerde iconische Capcom games.

Vanaf oktober kan je deze 16 titels spelen zoals de in de goude eeuw van arcade gaming gespeeld werden, op de juiste manier. De Home Arcade machine is voorzien van de twee premium Sanwa-stick en knoppen zoals je zou verwachten van iedere arcade kast. Het gaat hierbij echter niet om een kast, maar een apparaat in de vorm van een Capcom logo die je door middel van plug-and-play eenvoudig aansluit aan je TV.

Je kunt in je eentje spelen, maar ook met zijn tweeën. Zowel co-op als versus. Vervolgens kan je je eigen score uploaden naar de wereldwijde leaderboards via WiFi om te achterhalen hoe goed je het hebt gedaan ten opzichte van andere spelers. De vooraf geïnstalleerde titels zijn originele Capcom arcade ROM’s met een emulatie, verzorgd door FB Alpha.

Beschikbare games

1944: The Loop Master
Alien™ vs Predator™
Armored Warriors™
Capcom Sports Club™
Captain Commando™
Cyberbots™: Fullmetal Madness
Darkstalkers™: The Night Warriors
Eco Fighters™
Final Fight™
Ghouls ‘n Ghosts™
Giga Wing™
Street Fighter™ II: Hyper Fighting
Mega Man: The Power Battle™
Progear™
Strider™
Super Puzzle Fighter II Turbo™
De Capcom Home Arcade zal vanaf 25 oktober verkrijgbaar zijn bij alle grote retailers. Je kunt het apparaatje al pre-orderen in de Capcom Store voor €229,99. Heb jij dit bedrag over om thuis je favoriete arcade-titels te spelen?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

View all posts by Jordy Gerritse →