8 februari 2023

Octopath Traveler komt op 7 juni naar Steam

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Octopath Traveler naar Steam gaat komen. De game zal op 7 juni op Steam gereleased worden. Dit nieuws bevestigt eerdere geruchten.

Octopath Traveler, de geprezen JRPG gemaakt door Square Enix, zal binnenkort op Steam gaan verschijnen. Vorige week dook er al informatie op dat leek te bevestigen dat dit zou gaan gebeuren, maar het is nu ook door Square Enix bevestigd. De game gaat op 7 juni op Steam uitgebracht worden. De game is vorig jaar op 13 juli uitgekomen op de Switch en is over het algemeen goed beoordeeld. JRPG liefhebbers die geen Switch bezitten, zullen dus blij zijn dat de game zijn exclusiviteit op de Switch gaat verbreken.

Octopath Traveler is een turn-based JRPG. In de game doorloop je het verhaal van acht verschillende karakters. Deze acht karakters speel je door het verhaal heen vrij en als je een nieuw karakter vrij hebt gespeeld, kun je aan hun verhaal beginnen. Als je het verhaal van de acht karakters hebt doorgespeeld, wordt het grotere plaatje steeds duidelijker. Een ander interessant aspect van de game is dat je altijd kunt kiezen hoe je het verhaal wilt doorlopen. Elk karakter heeft namelijk de mogelijkheid om NPC’s te gebruiken voor het verkrijgen van bijvoorbeeld informatie of items. Deze mechanic, die de Rogue Path Ability heet in de game, brengt wel het risico met zich mee dat NPC’s je niet meer vertrouwen.