21 april 2024

Esports: G2 Esports winnaar van de eerste LEC

G2 Esports heeft afgelopen weekend op een dominante wijze de eerste LEC finale gewonnen. In een uitverkochte Ahoy Rotterdam versloeg G2 Esports Origen met 3-0. Zij mochten als eerste de gloednieuwe beker optillen en mogen Europa vertegenwoordigen op MSI. Vandaag blikken we terug op een schitterende weekend vol met League of Legends in Ahoy Rotterdam.

Photo by Riot Games/Lolesports
LEC kwam naar Nederland voor de eerste finale in hun nieuwe format. Tijdens het weekend waren er naast de halve finale en finale voldoende activiteiten voor fans om hun grote sterren te ontmoeten. Op zondag tijdens de finale was het zelfs uitverkocht en zaten er 10.000 fans op de tribunes. Hoewel de finales iets minder spannend waren dan in de LCS, was het dankzij de drafts van G2 Esports toch een genot om naar te kijken.

Zaterdag halve finale Fnatic tegen Origen

Het weekend begon met de halve finale van de LEC. Fnatic trad aan tegen Origen. Beide teams hadden hun eigen verhaal om zo ver te komen. Mocht je die gemist hebben dan kan je die hier terug lezen. Fnatic begon slecht aan de halve finale. Met een Sona/Taric botlane probeerde Fnatic één van de nieuwe sterke strategieën. Echter bleek deze strategie niet te werken voor Fnatic. Origen counterde ook de strategie door slim voor Blitzcrank te kiezen. Origen koos in game twee voor dezelfde Sona/Taric strategie. Echter werkte voor Origen het wel. Op een verbluffende wijze werd Fnatic op 0-2 stand gezet.

Photo by Riot Games/Lolesports
Met de rug tegen de muur probeerde Fnatic terug te komen van de 2-0 achterstand. Met veel bravoure werd de derde game gewonnen. Maar helaas voor de vele Fnatic fans in het publiek wist Fnatic de vierde game niet te winnen. Origen versloeg Fnatic in de vierde game en was daarmee de winnaar van de halve finale. Origen mocht zich nu klaar maken voor de finale tegen G2 Esports.

Zondag finale G2 Esports tegen Origen

Vorige week in de eerste halve finale van de LEC was G2 Esports met 3-0 veel te sterk voor Origen. Origen versloeg Fnatic in de ander halve finale en had nu kans om zich opnieuw te bewijzen tegen G2 Esports. Maar helaas voor Origen werd het een herhaling van de halve finale. G2 Esports is een klasse apart. In de kortste finale ooit versloeg G2 Esports Origen binnen 75 minuten(het vorige record stond op 107 minuten). Voor de duizenden fans werd het een korte avond.

Photo by Riot Games/Lolesports
Maar ondanks dat het een korte avond was, werd het publiek wel getrakteerd op een drietal geweldige games. In de eerste game showde G2 Esports dat zij ook prima de Sona/Taric strategie beheersen. In de tweede game koos Origen ook voor de Sona/Taric strategie. G2 Esports counterde die strategie door een oud trucje uit de hoge hoed te toveren. Met een zogenoemde funnel strategie waarbij drie spelers als het ware support speelde, kwam G2 Esports op match point.
Photo by Riot Games/Lolesports
Tijdens de laatste game was Origen gebroken. Binnen 20 minuten maakte G2 Esports een einde aan de dromen van Origen. Dominant en overtuigend won G2 Esports de finale en mogen zij binnenkort Europa verdedigen op de MSI.