29 mei 2024

Respawn legt ander werk stil voor Star Wars

Nu dat Respawn Entertainment aan Star Wars Jedi: Fallen Order werkt, hebben ze het zwaar. Om voor de licentie te knokken, hebben ze ander werk dan ook aan de kant geschoven. De focus zal geheel op de Star Wars Jedi: Fallen Order game komen te liggen.

Er zijn dan ook veel fans die geloven dat Respawn de Star Wars serie zal redden van de ongelukkige reeks van EA met de Star Wars licentie. EA lijkt dit zelf ook te herkennen na stevige gesprekken met zowel Respawn als Lucasfilm. Respawn zegt bezig te zijn geweest met een andere game waar ze ontzettend enthousiast over zijn.
Stig Asmussen, Game Director bij Respawn, zegt dat het allemaal begon toen ze benaderd werden door EA. Destijds werkte het team aan een andere game toen EA met het voorstel om aan een Star Wars game te werken. Het hele team leek daar wel iets om te voelen ondanks dat ze ontzettend gemotiveerd waren om te werken aan de andere game. Volgens Asmussen komt de kans om aan een Star Wars game te werken niet vaak voor.

De ontmoeting met Lucasfilm kwam pas enkele maanden later. Pas vanaf dat moment leek Respawn te weten welke kant de samenwerking op zou gaan en begonnen ze zelf met nieuwe concepten te komen. Dat bleef vooral binnen de gameplay. Star Wars Jedi: Fallen Order verschijnt op 15 november en vind plaats na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith.
De Jedi zijn dus verslagen. Spelers zullen als Cal, een padawan die order 66 heeft overleefd, door het spel gaan om zo uit de handen van de Empire te blijven en de Jedi training te voltooien.
De pc versie van de game zal via Origin te spelen zijn. Het is inmiddels al mogelijk om een pre-order te plaatsen. De game kost in dat geval 70 euro. Wie een pre-order plaatst zal een aantal cosmetic items bij de game krijgen. Volgens EA zitten er verder geen multiplayer modes of microtransactions in de game zitten.