20 mei 2024

God of War krijgt eigen kaartspel

God of War krijgt zijn eigen kaartspel. De set kaarten zal dit jaar nog verschijnen, ergens in het derde kwartaal. Het is aan jou om Ragnarok te stoppen door het uitvoeren van voorspellingen.

In God of War: The Card Game nemen spelers de rol aan van de Norns waar ze proberen om Ragnarok tegen te gaan. Ragnarok is de vernietiging van de aarde en vormt zo een eind, maar ook een beginpunt. Om deze catastrofe tegen te gaan wenden de Norns zich tot de put van het Lot, Urðr. Door te kijken in deze put zien spelers verschillende combinaties van helden, schurken, gevechten, overwinnen en nederlagen die Ragnarok kan tegengaan. De vraag is echter of de spelers de juiste combinatie binnen de tijd weten te vinden en of er eigenlijk wel een juiste combinatie is.
Eén tot vier spelers moeten samenwerken om de grote verwoesting tegen te gaan. Tijdens het spel speel je met bekende personages zoals Kratos, Atreus, Mimir, Brok, Sindri en Freya. Je vecht tegen monsters en bosses uit de God of War game met een aantal nieuwe en unieke twists. Hierdoor zal de vraag: “Wat als?” steeds naar voren komen.
Iedere Quest in God of War: The Card Game is gebouwd uit een mozaïek van kaarten die en monster of locatie uit het spel voorstellen. Iedere quest is verschillend en alle kaarten zijn dubbelzijdig. Afhankelijk van of een bepaalde sectie vernietigd is of niet zal een bepaalde regel in zijn werk gaan. Terwijl spelers het spel spelen zullen voorgaande quests die voltooid zijn een effect hebben op het verloop van de game. Op gegeven momenten moeten spelers kiezen welke quest zij willen voltooien. Het voltooien van een bepaalde quest zorgt voor bonussen, maar het negeren van een quest zorgt voor nare consequenties. Hierdoor moeten spelers steeds nieuwe strategieën gaan bedenken en zal geen enkel spel hetzelfde zijn als de voorganger.

God of War: The Card Game verschijnt in het derde kwartaal van 2019.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →