Days Gone verslaat Mortal Kombat 11 in opening-week

Vorige week zijn er twee nieuwe games verschenen waar fans lang op hebben moeten wachten. Enerzijds Mortal Kombat 11 en anderzijds Days Gone, een gloednieuwe Playstation IP, ontwikkeld door Bend Studio. De fysieke exemplaren liggen slechts 27% lager dan God of War in de opening-week.

Days Gone verscheen afgelopen vrijdag en wist binnen twee dagen de meest verkochte game te zijn in het Verenigd Koninkrijk in die gegeven week. Mortal Kombat 11 verschijnt op de tweede plaats met maar liefst 43,6% minder verkochte fysieke exemplaren dan Mortal Kombat X in de eerste week. Digitaal verkochte exemplaren zijn niet inbegrepen binnen deze berekening. De digitale markt is de afgelopen jaar ook fors gegroeid. De meeste Mortal Kombat spelers (met fysiek exemplaar) vind je op de Playstation 4. Maar liefst 71% van het aantal verkochte exemplaren waren voor Sony’s console.
Mortal Kombat zal nog verschijnen voor de Nintendo Switch in mei, dus het is nog maar de vraag hoe de game het zal gaan doen op Nintendo’s console. Het is in ieder geval geen slechte start voor zowel Mortal Kombat als Days Gone. World War Z, de game die beter werd verkocht dan verwacht verscheen vorige week op nummer 1. Deze week schuift de game een aantal plekjes op en behaald nog net de top 10.

Last WeekThis WeekTitle
New entry1Days Gone
New Entry2Mortal Kombat 11
23FIFA 19
54Red Dead Redemption 2
35Tom Clancy’s The Division 2
46Mario Kart 8 Deluxe
87Sekiro: Shadows Die Twice
168Forza Horizon 4
109New Super Mario Bros. U Deluxe
110World War Z

Ben jij dit weekend al aan de slag gegaan met Deacon in Days Gone? Lees hier onze review over Sony’s nieuwste exclusive game.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation