23 april 2024

Days Gone verslaat Mortal Kombat 11 in opening-week

Vorige week zijn er twee nieuwe games verschenen waar fans lang op hebben moeten wachten. Enerzijds Mortal Kombat 11 en anderzijds Days Gone, een gloednieuwe Playstation IP, ontwikkeld door Bend Studio. De fysieke exemplaren liggen slechts 27% lager dan God of War in de opening-week.

Days Gone verscheen afgelopen vrijdag en wist binnen twee dagen de meest verkochte game te zijn in het Verenigd Koninkrijk in die gegeven week. Mortal Kombat 11 verschijnt op de tweede plaats met maar liefst 43,6% minder verkochte fysieke exemplaren dan Mortal Kombat X in de eerste week. Digitaal verkochte exemplaren zijn niet inbegrepen binnen deze berekening. De digitale markt is de afgelopen jaar ook fors gegroeid. De meeste Mortal Kombat spelers (met fysiek exemplaar) vind je op de Playstation 4. Maar liefst 71% van het aantal verkochte exemplaren waren voor Sony’s console.
Mortal Kombat zal nog verschijnen voor de Nintendo Switch in mei, dus het is nog maar de vraag hoe de game het zal gaan doen op Nintendo’s console. Het is in ieder geval geen slechte start voor zowel Mortal Kombat als Days Gone. World War Z, de game die beter werd verkocht dan verwacht verscheen vorige week op nummer 1. Deze week schuift de game een aantal plekjes op en behaald nog net de top 10.

Last Week This Week Title
New entry 1 Days Gone
New Entry 2 Mortal Kombat 11
2 3 FIFA 19
5 4 Red Dead Redemption 2
3 5 Tom Clancy’s The Division 2
4 6 Mario Kart 8 Deluxe
8 7 Sekiro: Shadows Die Twice
16 8 Forza Horizon 4
10 9 New Super Mario Bros. U Deluxe
1 10 World War Z

Ben jij dit weekend al aan de slag gegaan met Deacon in Days Gone? Lees hier onze review over Sony’s nieuwste exclusive game.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →