Allereerste versie van Minecraft nu te spelen in je browser

Minecraft heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. In 2009 kwam de allereerste versie uit. We zijn nu tien jaar verder en is deze versie gratis te spelen in je browser.

Spelen is in deze een breed begrip. Het gaat om de 0.0.23a versie die op 16 mei 2009 het levenslicht zag. Dit was nog voor de Indev (in development of in ontwikkeling) versie, wat praktisch de eerste ‘speelbare’ versie was. Later kwamen de Alpha en Beta versies uit op resp. 30 juni en 30 december 2011. De game werd officieel uitgebracht op 18 november 2011. Sindsdien zijn er vele grote updates geweest die elk flinke toevoegingen aan de game hebben gedaan. Twee weken geleden is de 14e versie uitgebracht.
minecraft
De 0.0.23a versie die in de browser te spelen is dus zeer kaal. Er zit nog geen crafting systeem in en je kan enkel blokken breken en kan er negen verschillende plaatsen. Wel is er een multiplayer-mode ingebakken. Middels een link kan de speler negen vrienden uitnodigen. Minecraft Classic kun je hier spelen: classic.minecraft.net
Het is een leuke plus in de aanloop van de tiende verjaardag. Enkele dagen geleden kondigde Microsoft een Pokémon Go achtige AR game aan. Tevens komt dit jaar Minecraft: Dungeons uit. Microsoft kondigde deze action/adventure RPG vorig jaar aan op Minecon Earth.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation