25 september 2023

Allereerste versie van Minecraft nu te spelen in je browser

Minecraft heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. In 2009 kwam de allereerste versie uit. We zijn nu tien jaar verder en is deze versie gratis te spelen in je browser.

Spelen is in deze een breed begrip. Het gaat om de 0.0.23a versie die op 16 mei 2009 het levenslicht zag. Dit was nog voor de Indev (in development of in ontwikkeling) versie, wat praktisch de eerste ‘speelbare’ versie was. Later kwamen de Alpha en Beta versies uit op resp. 30 juni en 30 december 2011. De game werd officieel uitgebracht op 18 november 2011. Sindsdien zijn er vele grote updates geweest die elk flinke toevoegingen aan de game hebben gedaan. Twee weken geleden is de 14e versie uitgebracht.
minecraft
De 0.0.23a versie die in de browser te spelen is dus zeer kaal. Er zit nog geen crafting systeem in en je kan enkel blokken breken en kan er negen verschillende plaatsen. Wel is er een multiplayer-mode ingebakken. Middels een link kan de speler negen vrienden uitnodigen. Minecraft Classic kun je hier spelen: classic.minecraft.net
Het is een leuke plus in de aanloop van de tiende verjaardag. Enkele dagen geleden kondigde Microsoft een Pokémon Go achtige AR game aan. Tevens komt dit jaar Minecraft: Dungeons uit. Microsoft kondigde deze action/adventure RPG vorig jaar aan op Minecon Earth.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →