28 mei 2024

Esports: Group stage van start in de MSI

Na een korte week van play-ins is het morgen dan echt tijd voor het hoofdtoernooi van MSI. Morgen om 12 uur start de eerste game van de group stage. Europese afvaardiging G2 Esports mag gelijk aan de bak. Zij nemen het gelijk op tegen de sterke SKT van Faker. Later op de dag wacht gelijk nog een sterke tegenstander namelijk Worlds 2018 winnaar Invictus Gaming.

In de groupstage van MSI gaan de zes teams onderling de strijd aan voor de knock out stage van het toernooi. Top vier plaatst zich voor de halve finales die volgende week worden gehouden. In de groep staan: Invictus Gaming, SKT, G2 Esports, Team Liquid, Flash Wolves en Phong Vu Buffalo. Over de komende vijf dagen speelt iedereen twee keer tegen elkaar. Morgen hebben we dus het treffen van Europa met Korea en China de drie sterkste regio’s van de wereld.
Zaterdag neemt G2 Esports het op tegen Flash Wolves en Team Liquid. Zondag start halverwege de dag de tweede ronde van de group stage. De tegenstanders dan voor G2 Esports zijn Phong Vu Buffalo en SKT. Maandag is het dan weer de beurt aan Flash Wolves en Invictus Gaming. Op dinsdag sluiten ze de group stage af met de games tegen Phong Vu Buffalo en Team Liquid.

Favorieten

De favorieten van MSI zijn G2 Esports, SKT en Invictus Gaming. G2 Esports domineerden in de LEC met speelsgemak werd de finale in Rotterdam gehaald. Vervolgens werd ook die eindstrijd simpel gewonnen. Is G2 Esports op dit moment echt een goede team? Of is het niveau van de LEC vermindert? Tegen de teams uit China en Korea ligt de echte graadmeter. Hoe goed is G2 Esports nu echt?
SKT werd in Korea weliswaar tweede in de group stage van de LCK. Maar in de halve finale en finale was het genadeloos voor de tegenstanders. Beide finales werden gewonnen met een 3-0. Is dit jaar de wederopstanding van LCK en SKT? Invictus Gaming werd eveneens tweede in de reguliere competitie van de LPL. Maar in de halve finales won het met 3-1 en in de finale werd de tegenstander zelfs met 3-0 weggespeeld. Is Invictus Gaming nog steeds zo sterk als met Worlds 2018? Al deze vragen zullen vanaf morgen worden beantwoord.