25 mei 2024

Dauntless komt naar consoles

Phoenix Labs heeft een officiële release date gegeven voor hun Monster Hunter-like game Dauntless. De game was al eerder “aangekondigd” en zou in april al beschikbaar zijn maar wegens omstandigheden vertraagd.

De Monster Hunter-like game Dauntless wordt gemaakt door Phoenix Labs. Alhoewel Dauntless vergelijkbaar is met Monster Hunter zal deze toch verschillen.
Dauntless zal vanaf 21 mei beschikbaar zijn op Xbox One, Playstation 4 en PC. Voor PC spelers zal deze alleen beschikbaar zijn via de Epic Games Store. Het spel zal geheel free-to-play zijn, iedereen kan hem dus downloaden en spelen op release dag. Wel werkt Phoenix Labs met micro-transactions, net zoals alle andere free-to-play games. Zo zal Dauntless ook een seizoenspass krijgen die vergelijkbaar is met Fortnite’s Battle Pass. Hierdoor kan de speler speciale kosmetische items en andere beloningen krijgen. Dit seizoen zal alles in het thema zijn van Ninja’s, ook zal het gebied de Shattered Isles in een gelijksoortige thema zijn.
Nu we weten dat Dauntless een Hunt Pass krijgt, laten we verder gaan met de gameplay. Phoenix Labs lanceert de game volgende week met alle features en gameplay verbeteringen die zij hebben gemaakt op basis van player feedback tijdens de open beta. Het Mastery systeem is op de schop genomen, dit brengt meer uitdaging tot het spel en geeft de speler meer te doen. Ook hebben spelers negatieve feedback gegeven over de campaign in Dauntless. Deze zal in de volledige game bijna niet meer te herkennen zijn wegens een “enorme rework”.
Spelers die volgende week hun avontuur gaan beginnen krijgen de mogelijkheid om de Arcslayer Pack op te pakken. Deze bundel bevat een nieuwe set aan armor, premium currency en een tas vol met nuttige items tijdens je avontuur. Nu het spel volgende week volledig zal lanceren is dit ook de laatste kans om de Ramsguard Pack op te pikken, deze worden met de release uit de game gehaald.