30 mei 2024

Een eerste blik op Guild Wars 2: War Eternal

ArenaNet heeft een flinke tegenslag gehad, maar dat weerhoud hen er totaal niet van om een baanbrekende Living World seizoensfinale uit te brengen. Hoe oogt de nieuwe War Eternal DLC op een eerste blik?

War Eternal is de seizoensfinale voor het vierde Living World seizoen. Living World is iets wat ArenaNet speciaal voor Guild Wars 2 heeft ontworpen. Dit zijn verhalen die in episodes uit worden gebracht. Meestal bouwen deze op naar een expansion of af van een expansion. War Eternal brengt een einde aan het vierde seizoen, maar is het schrijfwerk beter dan in Game of Thrones seizoen 8?
Om het spoiler-vrij te houden, het verhaal is geweldig zoals wij dit gewend zijn van Guild Wars 2! War Eternal is een waardige seizoensfinale. Vanaf het eerste tot het laatste moment zit je op het puntje van je stoel. Er zijn nieuwe gameplay aspecten en de cinematics zijn wederom top-notch. Dialogen zijn ook wederom van de hoogste plank als het op de stemacteurs aankomt. Het schrijfwerk is ook wederom kwalitatief zoals wij het gewend zijn! De vorige aflevering eindigde natuurlijk met de dood van Aurene, hoe gaan we verder vanaf hier?..
De nieuwe map, wiens naam ik niet ga noemen vanwege mogelijke spoilers, is sterk in elkaar gestoken. De map heeft een verhaal en is ontstaan vanuit de keuzes die gemaakt zijn geworden door personages in het verhaal! Dit is natuurlijk iets waar Guild Wars 2 op kickt, het maken van keuzes en hier de wereld op beïnvloeden. De map ziet er even paars als al niet paarser uit dan de vorige Living World maps. De map voor War Eternal is volledig toegankelijk zonder de nieuwe Skyscale mount. Alhoewel deze mount zorgt voor de bekende griffon movement met een twist eraan. Ook de attack-skill van de mount is een oude bekende uit Heart of Thorns!
Ook is er een nieuwe Legendary Greatsword en een volledig nieuwe Armor Set te verdienen in de game! Wat vind jij tot dusver van War Eternal? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Hoe het zal aflopen zullen jullie zelf moeten zien! See you online ;).

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →