28 september 2023

Nieuwe Splinter Cell 'per ongeluk' aangekondigd

Ubisoft Creative Director Julian Gerighty heeft in een Tweet laten vallen dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Splinter Cell game. Volgens Ubisoft gaat het om een geintje.

In de Tweet zegt hij dit samen te doen met collega creative director Roman Campos-Oriola en producent Dan Hay. Enkele ogenblikken later plaatste hij een tweet waarin hij vraagt zijn eerste post niet te retweeten. Later vroeg hij “voor een vriend” hoe je een Tweet verwijdert. Het lijkt vrij duidelijk dat het om een opzettelijke vergissing gaat. Virale marketing door informatie ogenschijnlijk te laten lekken wordt immers steeds populairder. Dat dit vier weken voor E3 gebeurt lijkt dan ook geen toeval. Het zevende en laatste deel, Splinter Cell: Blacklist, stamt alweer uit 2013.


Eerder heeft Serge Hascoet, chief creative officer binnen Ubisoft, aangegeven dat de toekomst van de Splinter Cell onzeker is. Uit het interview bleek dat de focus vooral bij Assassin’s Creed games ligt. Zo zei hij: “We hebben twee teams die [Assassin’s Creed games] ontwikkelen, één in Montreal en één in Quebec, en we willen ze genoeg tijd geven. […] Het is voor ons geen kwestie van een jaarlijkse uitgave, maar van kwaliteit.”
Hiermee bevestigde hij een uitspraak die Ubisoft CEO Yves Guillemot in 2017 heeft gedaan. Op reddit zei hij: “Splinter Cell is een merk waar het veel over hebben. […] We hebben niks specififieks te delen maar onze teams werken nu aan verschillende dingen…”


splinter cell

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →