19 april 2024

WoW Classic features worden gerapporteerd als bugs

World of Warcraft is dit jaar 15 jaar oud en dit viert Blizzard onder andere met een re-release van de game zoals die ooit is geweest, namelijk in 2006, patch 1.12. WoW Classic zal in augustus speelbaar zijn, maar sommige spelers mogen nu al aan de slag in de gesloten beta.

Opmerkelijk genoeg zijn er heel veel spelers die oude features als bug rapporteren. Blizzard heeft daarom een forum-post aangemaakt met een “not-a-bug” lijst. Alle zogenaamde kwaaltjes in deze lijst werken zoals bedoeld. Er is ook een echte lijst met kwaaltjes die niet werken naar behoren.
Onder andere de hitbox van het Tauren ras en de reikwijdte van melee aanvallen zijn groter dan van andere rassen. Er worden ook veel bugs gerapporteerd die te maken hebben met de minimap en het quest systeem in vanilla. Het questen ging volledig anders in zijn werk vroeger, zo waren er geen markeringen die je vertelde waar je zijn moest of welke monsters je moest doden. Alle informatie moest je ophalen uit de quest beschrijving. NPC’s werden daarnaast niet gemarkeerd met een “?” als je een quest moest inleveren. Ook werden questgevers vaak inconsistent aangegeven, ook dit heeft Blizzard terug in het leven geroepen voor Classic.
Het lijkt er dus op dat spelers de game anders herinneren dan dat het geweest is, of de oude versie nooit hebben gespeeld, maar zo gewend zijn aan World of Warcraft op dit moment. De game heeft door de jaren geen heel veel quality of life updates gekregen. Vooral na het spelen van de Classic versie zal je deze kleine, maar zeer impactvolle aanpassingen gaan waarderen.
WoW Classic zal op 27 augustus speelbaar zijn voor alle spelers met een actief lidmaatschap. De game hoeft niet apart aangeschaft te worden. De beta voor de game is op 15 mei van start gegaan. In de zomer zullen er grotere tests plaatsvinden.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →