19 mei 2024

Pokémon Home aangekondigd – Cloud Storage voor al je Pokémon

Afgelopen nacht heeft er een Pokémon Persconferentie plaatsgevonden. Tijdens deze persconferentie zijn er een aantal nieuwe en interessante producten aangekondigd die in het teken staan van, juist, Pokémon. Onder andere Detective Pikachu 2 voor Nintendo Switch, maar ook Pokémon Home.

De Pokémon fan kon zijn lol op afgelopen nacht, maar indien je lag te slapen zullen wij een aantal relevante items voor je op een rijtje zetten. Zo zal Pokémon Bank een soort van uitbreiding ontvangen. Wél in de vorm van een standalone service, maar dit ziet er tot nu toe al veelbelovend uit.

Pokémon Home

Wil jij ook graag je Pokémon van Let’s Go of Pokémon Go, of zelfs Pokémon Sun & Moon kunnen inzetten in de nieuwe Pokémon Sword & Shield? Dat zou misschien wel een mogelijkheid kunnen zijn met deze nieuwe service die is aangekondigd afgelopen nacht. Het werkt namelijk ongeveer hetzelfde als Pokémon Bank, maar dan over meerdere soorten Pokémon titels.
Je kunt je Pokémon van Let’s Go, Pokémon Go, Nintendo 3DS titels via Pokémon Bank en toekomstige games waaronder Sword & Shield via Pokémon Home uploaden naar één centrale plaats. Er zouden ook sociale features aan verbonden zijn, maar daar is nog niet veel over duidelijk gemaakt.
De service zou begin 2020 gelanceerd worden en het ziet er op dit moment naar uit dat je de Pokémon uit de Home service enkel kunt overzetten naar Sword & Shield. Van Sword & Shield naar 3DS of Let’s Go is niet mogelijk als we de afbeelding uit de aankondiging mogen geloven.
Aangezien het gaat om cloud-opslag zal er waarschijnlijk ook een prijskaartje aan vast hangen, maar ook hier is nog niets over duidelijk gemaakt. Kijk jij er naar uit om al je mons op te slaan in één centrale plek? Ga je ze allemaal verzamelen? Gotta Catch em all! 
Verwar deze presentatie niet met de Pokémon Direct van volgende week!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →