21 mei 2024

The Witcher 3 Complete Edition staat volledig op de cartridge

Afgelopen avond sloot Nintendo de E3 2019 presentaties af met hun Nintendo Direct. De show kende een aantal grote titels die dit jaar nog verkrijgbaar zullen zijn. Eén van deze ‘nieuwe’ titels is CD Projekt Red’s The Witcher 3 in een Complete Edition.

De game zal ongeveer een grootte bevatten van 32 GB, maar niet getreurd want er zal geen download nodig zijn. Alle data, inclusief expansions en DLC zijn inbegrepen in de cartridge. Dit betekend dat The Witcher 3 Complete Edition de eerste game is die gebruikt maakt van een 32 GB cartridge op de Nintendo Switch. Dat is tenminste zo als je Dragon Quest Heroes 1+2 niet meetelt. Deze werd exclusief uitgegeven in Japan voor Nintendo’s hybride console.


De open-wereld RPG uit 2015 is tot op de dag van vandaag een schitterende titel, maar om de game speelbaar te maken op Nintendo’s console zijn er een aantal compensaties nodig. Zo zal de game met een unlocked framerate speelbaar zijn in 720p in docked mode en 540p in handheld mode. De verwachting is dat dit prima te doen is voor het kleine compacte schermpje van het apparaat zelf. Het veranderd echter zodra je de game wilt spelen op een 4K TV waarbij 720p niet geheel tot zijn recht zal komen.
The Witcher 3 NS
Hoe de game uiteindelijk zal uitpakken op Nintendo’s console is nog maar de vraag. CD Projekt Red heeft nog geen informatie vrijgegeven omtrent de framerate of andere details die afwijken van de eerder uitgebrachte versies van de game.
Al met al betekent dit dat je geen additionele content, of delen van de game hoeft te downloaden en kostbare opslagruimte hoeft in te leveren om The Witcher 3 te kunnen spelen op Nintendo Switch. Dit is een behoorlijke prestatie voor het compacte apparaatje. Ga jij dit jaar nog aan de slag met….. The Switcher 3?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →