19 april 2024

Rebellion onthuld Sniper Elite VR op E3 2019

Buiten de grote presentaties op de E3 zijn er natuurlijk ook wat kleinere onthullingen. Zo is Sniper Elite VR er een van.

De onafhankelijke engelse studio Rebellion heeft een nieuwe video vrijgegeven voor Sniper Elite VR. Hierin worden de eerste details over de aankomende standalone shooter onthuld. Ontwikkeld in samenwerking met Just Add Water, neemt Sniper Elite VR je mee naar de ongelooflijke setting van World War 2 in Italië. Het speelt zich voorafgaand aan de gebeurtenissen van Sniper Elite 4 af. Tevens krijgt de game een gloednieuw verhaal van Tony Schumacher, auteur van de veelgeprezen John Rossett romans.

In Sniper Elite VR vecht je voor het Italiaanse verzet om Sicilië te bevrijden van de Nazi U-boat bedreiging. Je neemt missies aan in een reeks prachtige nieuwe Italiaanse maps. Je zal vrij kunnen rondlopen, stealth gebruiken en tactieken aanpassen aan je speelstijl, en een reeks authentieke World War 2 wapens gebruiken om je doelen uit te schakelen.
Sniper Elite VR zal natuurlijk de genre bepalende ballistiek en de langeafstands vuurgevechten van de serie bevatten. De game ziet ook de terugkeer van de iconische X-Ray Kill Cam. Deze is helemaal opnieuw opgebouwd voor VR.
Zoals de video hierboven laat zien, biedt Sniper Elite VR ook ondersteuning voor zowel Aim en Move controllers op PlayStation VR.

Sniper Elite VR komt naar PlayStation VR, Oculus Rift, SteamVR en Viveport.