10 augustus 2020

Playstation Now blijft bij volgende generatie

Sony laat weten dat de Playstation 5 niet zal stoppen wat Playstation Now is geworden, in tegendeel zelfs. De streaming/ download service is nog lang niet gestopt met groeien, en zal blijven doorgroeien.

De service heeft tot op heden nog geen grote impact gemaakt, dit wordt al gauw bewezen door het feit dat Playstation Now nog geen miljoen abonnees heeft gelokt naar de dienst. Ondanks dat is het geen geheim meer dat meerdere studio’s en bedrijven ervoor willen zorgen dat Netflix-achtige abonnementen de toekomst worden. Zo hebben Google, Sony, Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft en meerdere studio’s hun eigen streamingdienst, of er één op komst. Playstation baas Jim Ryan heeft laten weten dat Now nog niet klaar is en binnenkort met een verrassing zal gaan komen.

“We obviously have seen the trend in other forms of entertainment towards the mass adoption of streaming as a means of accessing content,” said Ryan. “It would seem likely, very likely, that gaming will follow that trend.”

“We are getting more confident with the [PlayStation Now] service and we are really going to start to push it hard this year and in years to follow,” 
Playstation Now

Wat is Playstation Now dan precies?

De service van Sony zorgt ervoor dat jij meer dan 240 PS4 games en meer dan 350 PS2 en PS3 games kan spelen. Je kan de titels streamen of downloaden, zelfs naar je PC. Denk aan games als Steep, Sniper Elite 4, SSX, Farming Simulator en ga zo nog maar een paar honderd namen door.  Je kan de dienst huren voor €14,99 per maand of voor €99,99 per jaar. Dit komt ongeveer overheen met de competitie. Sommigen zijn iets goedkoper, waaronder Google Stadia binnenkort en de Microsoft Game Pass.
Heb jij Playstation Now? Laat ons weten of jij geniet van de service en welke games jij ermee speelt! Wij zijn in ieder geval erg benieuwd.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

View all posts by Malvin Schuivens →