28 september 2023

Rift Rivals 2019: Europa versus Noord Amerika

Vanavond gaat het show toernooi Rift Rivals 2019 van start. Over drie dagen, wordt de winnaar bepaald aan de hand van een serie games. Rift Rivals is het toernooi waar regio rivalen het tegen elkaar opnemen. Hiermee bepalen ze wie er voor dit jaar de beste regio is van de twee. Rift Rivals wordt gehouden in een aantal regio’s. Voor ons is dat de regio Europa tegen Noord Amerika.

Namens Europa doen G2 Esports, Fnatic en Origen mee aan de Rift Rivals. Zij zullen het opnemen tegen Team Liquid, Cloud9 en TSM. De strijd zal vanavond beginnen rond 21:30.  G2 Esports opent dan tegen Cloud9. De format van Rift Rivals is als volgt. Elke team uit Europa zal één keer spelen tegen de drie teams uit Noord Amerika. De uitslagen van die games bepaalt de stand van zaken in de groepen. Deze stand is dan weer bepalend voor de laatste ronde.
De nummer één mag als eerste hun tegenstander kiezen van de andere  regio. Daarna de nummer twee en het wordt afgerond met de laatste twee teams. De laatste twee games worden door teams onderling bepaald wie mag gaan aantreden. De groupsfase zal bestaan uit best of ones, en de knockout fase is een best of five. Vorig jaar won Europa de strijd om Rift Rivals. Als we kijken naar de vorm van de Europese teams, ziet het er heel rooskleurig uit voor ons. G2 Esports speelt nog steeds goed, Fnatic won afgelopen weekend van G2 Esports en gaat ongeslagen aan kop in de LEC. Origen draait stabiel en heeft enkel verloren van G2 Esports en Fnatic.

Speelschema Rift Rivals

Donderdag
G2 Esports 21:30 Cloud9
Team Liquid 22:30 Fnatic
Vrijdag
Origen 00:00 TSM
Fnatic 01:30 Cloud9
G2 Esports 21:30 Team Liquid
Origen 22:30 Cloud9
G2 Esports 23:30 TSM
Zaterdag
Team Liquid 00:30 Origen
TSM 01:30 Fnatic
Knockout Fase TBD 21:00 Knockout Fase TBD
Knockout Fase TBD 22:00 Knockout Fase TBD
Knockout Fase TBD 23:00 Knockout Fase TBD
Zondag
Knockout Fase TBD 00:00 Knockout Fase TBD
Knockout Fase TBD 01:00 Knockout Fase TBD