25 februari 2024

Lovecraftian game The Sinking City krijgt laatste trailer

Het officiële Youtube-kanaal van Xbox heeft de lanceringstrailer van The Sinking City uitgebracht. Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

In de duistere nieuwe trailer van The Sinking City, welke een minuut duurt, is te zien hoe privé detective Charles Reed te maken krijgt met bovennatuurlijke krachten in het door H.P. Lovecraft geïnspireerde Oakmont. Ook wordt er gesproken over een ‘omgekeerde realiteit’.

The Sinking City speelt zich af in een Lovecraftian versie van de Verenigde Staten rond het jaar 1920 en vertelt het verhaal van de detective Charles Reed. In het spel moet de speler enkel met behulp van zijn observatievaardigheden en een notitieboekje informatie verzamelen door het plaats delict te onderzoeken en inwoners te ondervragen.
Eén van de dingen die je moet weten voor dat u The Sinking City aanschaft is dat deze game de boel niet voor zal kauwen. Tegenwoordig wordt er nog net niet met een neon-pijl aangegeven waar je heen moet, maar dat hoef je van deze game niet te verwachten. Je zult bij deze game zelf moeten ontdekken hoe alles werkt, welke kant je op moet en waar alles wat je nodig hebt ligt
Bent u niet bekend met de schrijver H.P. Lovecraft? Klik dan op deze link
Lovecraft staat bekend om zijn kosmische horror en diepe kijk naar de menselijke psyche. Lovecraft heeft als inspiratiebron gefungeerd voor veel wereld bekende horror schrijvers zoals Stephen King.

Vorige maand is er nog een trailer opgedoken waarin meer van het verhaal en waanzinwekkende wereld te zien is.