5 december 2022

Rift Rivals 2019: LEC wint opnieuw van LCS

LEC heeft afgelopen weekend het show toernooi Rift Rivals 2019 gewonnen! In een vermakelijke weekend domineerde de Europese teams over de teams uit Noord Amerika. Voor de tweede keer op rij mag Europa zich de betere regio noemen van de twee. Na drie edities gaat Europa aan de leiding met twee winsten uit drie.

Mede dankzij Fnatic en Origen wisten de teams uit de LEC de winst binnen te halen. G2 Esports was tijdens Rift Rivals 2019 meer aanwezig om het publiek te vermaken met hun bijzondere team drafts. Op de eerste dag was de kracht van Europa al duidelijk te zien. De vier games die werden gespeeld, werden allemaal gewonnen door Europa. Op de tweede dag was het Team Liquid die de winsten moest binnen halen voor Noord Amerika. TSM won de laatste game van de groupstage voor NA. Hiermee eindigde de groupstage in een 6-3 stand voor Europa.
In de best of 5 knockout stage begonnen we met de game Fnatic tegen Cloud9. Fnatic wist deze game te winnen na een moeizame start. Daarna was het tijd voor Origen en TSM. Origen domineerde de game en zette Europa op een 2-0 voorsprong en match point. Team Liquid deed wat de andere teams uit Noord Amerika niet konden. Het wist in de derde game G2 Esports te verslaan in een zinderende game. Europa stond nog steeds op match point voor de vierde game. Fnatic werd de Summoners Rift opgestuurd. Het antwoord vanuit NA was TSM. Ook deze game was spannend maar werd uiteindelijk gewonnen door Fnatic.

Uitslagen Rift Rivals 2019

Donderdag
G2 Esports 21:30 Cloud9
Team Liquid 22:30 Fnatic
Vrijdag
Origen 00:00 TSM
Fnatic 01:30 Cloud9
G2 Esports 21:30 Team Liquid
Origen 22:30 Cloud9
G2 Esports 23:30 TSM
Zaterdag
Team Liquid 00:30 Origen
TSM 01:30 Fnatic
Fnatic 21:00 Cloud9
TSM 22:00 Origen
G2 Esports 23:00 Team Liquid
Zondag
TSM 00:00 Fnatic

De LEC heeft nog een week vakantie, maar de LCS gaat komende weekend gewoon weer verder!