Review: F1 2019

De nieuwe game van Codemasters is er twee maanden eerder dan normaal, natuurlijk hebben we het over F1 2019. De grootste autorace kampioenschap ter wereld met de meeste rivaliteiten en veel geschillen.

De nieuwe game iteratie van Formule 1 komt natuurlijk weer van Codemasters af, F1 2019 is dit jaar vrijwel twee maanden eerder dan normaal. Misschien ook wel goed aangezien het huidige Formule 1 seizoen vrijwel al besloten is wie kampioen gaat worden en alle races als “saai” beschouwd kunnen worden.

Een vervroegde release datum betekent niet altijd veel soeps maar F1 2019 pakt dit jaar groots uit. De fans van de F1 games zullen dit jaar wel zoet zijn met het aantal nieuwe aspecten die er dit jaar bijgekomen zijn. Zo zullen we vrijwel alle nieuwe aspecten aanraken in deze review.

Alweer dezelfde game.. of toch niet?

F1 2019 verschilt met zijn voorgangers nogal wat. Het spel van dit jaar is niet zomaar een bijgewerkte versie van vorig jaar maar brengt flink wat nieuwe items met zich mee. Zo is de carriëre modus onder handen genomen, zo zal de speler zich banen in een drama die begint in de Formule 2. Helaas is niet de volledige carriëre modus beschikbaar van de F2 maar zullen we het moeten doen met enkele scenario’s. Hierbij zal je in-game beslissingen moeten maken op het circuit die mogelijk impact hebben op jouw kampioenschap of je band met je teamgenoot.
Natuurlijk mogen we niet één van de belangrijkste aspecten in een race game vergeten zoals deze; je mede-racers op het wegdek. De CPU spelers in zowel carriëre en in Grand Prix zijn ook tweaks ondergaan. Zo zal je ze niet meer in kaarsrecht treintje zien rijden maar nemen zij dit keer ook meer risico door elkaar in te halen op allerlei plekken en manieren. Met andere woorden zou je kunnen zeggen dat de CPU agressiever is geworden en dat is voor het betere.
De auto’s in het spel zijn iets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Tijdens het spelen merk je voornamelijk dat de nieuwe F1 auto’s last hebben van onderstuur. Natuurlijk denkt men dan om te kloten met de “balast” setting in de setup van je auto.. maar dit kan niet meer. Codemasters heeft dit aspect verwijderd omdat men te veel community setups zag die gebaseerd waren op deze instelling. De Formule 2 auto’s zijn iets vergevender op alle aspecten, dit betekent niet dat je ze gehaast kunt rijden want ze zijn niet hetzelfde als de F1 wagens. De toevoeging van de Formule 2 klasse auto’s is een zeer goed idee geweest, dit geeft de speler meer keuze aan voertuigen en dus ook afwisseling. Natuurlijk hebben we ook nog de classic cars; hierbij zitten natuurlijk de auto’s van Senna, Schumacher, Prost en nog vele anderen. De auto’s die in de voorgaande games erbij zaten zijn uiteraard (vrijwel) niets veranderd, toch zitten er ook enkele nieuwe classic cars erbij. Denk bijvoorbeeld aan de 2010 Ferrari en Mercedes, niet te vergeten ook de wagens van Alain Prost en Ayrton Senna uit 1989.
Het menu en de user interface is ook onder handen genomen. Alles is gemoderniseerd en veranderd naar het huidige thema van Formule 1, dit betekent ook de in-game elementen. In het menu zien we ook een aantal nieuwe dingen met de nadruk op Esports. Codemasters en F1 willen dit jaar meer mensen trekken naar de Esports kant van deze franchise, hierom ook de reden voor de aparte tab. Verder zien wij ook dat er totaal nieuwe dingen bij zijn gekomen, als eerste is de customization.
F1 2019 maakt het mogelijk om items te personaliseren zoals de speler dat wilt. Zo heeft de game ook voor multiplayer ook een nieuwe auto ingevoegd waarbij iedereen zijn eigen livery naar keuze kan selecteren en herkleuren. Natuurlijk kan je ook je coureur nieuwe swag geven zoals een nieuw pak of setje handschoenen. Om nieuwe items te kunnen kopen dient de speler een valuta te verzamelen door middel van online racen, dit is niet zo heel erg want na een paar races kan je het een en ander al kopen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe liveries, helmen en meer gedetailleerde pakken.
Ook zit er dit jaar een theater mode in, zo kan je al je gereden races terug kijken zowel voor online als offline races. Krijg je niet genoeg van de auto’s in het spel dan kan je ze van dichtbij bekijken in de gloednieuwe Showroom mode.
Niet alleen de bovenstaande items zijn veranderd, de geluiden en de graphics in het spel zijn ook drastisch vooruit gegaan. F1 2019 lijkt een stuk realistischer dan zijn voorgangers alhoewel F1 2018 ook een flinke stap vooruit heeft gemaakt. Toch ziet het dit jaar er allemaal een stuk geloofwaardiger uit. Ook klinkt het allemaal een stuk realistischer; dit jaar zijn de motoren duidelijk te onderscheiden van welke fabrikant ze afkomen. Het geluid dat je omringd als je op het circuit bent is ook goed aangepakt, zo klinken de banden niet meer als vaneerst en hoor je duidelijk of je grip hebt of juist niet.
Buiten het feit dat alles weer een stapje beter is geworden zijn toch nog veel fans getreurd dat de officiële game van de grootste branche in de autosport nog geen Virtual Reality ondersteund. Hopelijk zien we dit terug in een update of in het volgende deel.

Waard om op te pakken?

Ieder jaar weer een nieuwe F1 game maar deze is toch wel een van de betere releases tot nu toe. Als we gaan kijken naar alle nieuwe aspecten die bij het spel zijn bijgekomen dan is dit spel een must-have voor de echte racer. Dankzij de nieuwe wagens, meesleurende carriëre modus en verbeterde AI-racers is F1 2019 flink vooruit gegaan. Het spel voelt een stuk steviger, desondanks de crashes, en dieper op basis van content. Zo bezit het spel heel veel kwaliteiten waarvan de adrenaline gehalte van een racer doen pompen, zo kan je race momenten herbeleven die je zelf heb gemaakt alleen, online of met vrienden. Tevens is de showroom functie een tijdrover als je op elk detail gaat focussen van de auto’s.
Wel zijn er nog enige fouten in het spel, zoals we weten verloopt niet elke game vlekkeloos. Tot op dit moment heeft het spel op PC nogal last van sporadische crashes. Dit kan zomaar gebeuren en zorgt ervoor dat de game zich totaal termineert. Als je midden in een race zit dan is dit niet bepaald handig en kan dit tot irritatie leiden. Ook lijkt het alsof de CPU racers in carriëre of Grand Prix modus je totaal negeren en vrijwel in een bocht je van de baan afduwen. Helaas kunnen we niet gaan zeiken over de teamradio maar moeten we het maar opslikken of in het ergste geval de “flashback” functie gebruiken.
Pluspunten

  • Grafisch flink geupdate
  • Veel nieuwe gameplay aspecten toegevoegd
  • Multiplayer en Esports zijn onder handen genomen

Minpunten

  • Geen volledige Formule 2 carriëre
  • Geen mogelijkheid tot Formule 2 online
  • Sporadische crashes op PC
Gespeeld op PC
9.1/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation