Hands-on: Luigi's Mansion 3

Tijdens Nintendo’s Post E3 event hebben we een blik mogen werpen op een aantal Nintendo Switch titels die we dit jaar nog aan onze collectie mogen toevoegen. Eerder kon je al lezen dat we Link’s Awakening en Pokémon Sword en Shield hebben gespeeld. Vandaag gaan we op pad als spookjager in Luigi’s Mansion 3.

Luigi, nog steeds een angsthaas trekt voor alweer de derde keer richting een spookhuis. Ditmaal in de vorm van een hotel. Het level dat we mochten spelen tijdens deze demo was vrij kort, maar zat al vol met allerlei verschillende haken en ogen. In dit deel van Luigi’s Mansion ga je puzzels oplossen door je zaklamp te gebruiken, je spook-zuiger, maar ook je flubberige vriend, Gooigi. In het level die we hebben gespeeld heb je Gooigi’s hulp namelijk nodig om een spijker-val te ontmantelen. Gooigi heeft geen vlees en geen botten dus spijkers zullen hem geen pijn doen.
Al direct merk je dat je even goed moet nadenken tijdens het spelen van deze game. Puzzels hebben af en toe zo’n aha! momentje nodig. Sommige klusjes hebben namelijk twee man nodig om te klaren. Hier komt Gooigi goed van pas. Als je even niet bezig bent met puzzelen zullen de spoken om je heen wel voor een obstakel zorgen. Voordat je ze kunt opzuigen moet je ze eerst even oplichten door te flitsen met je zaklamp. Vervolgens kan je ze gedeeltelijk opzuigen waarna je ze te pletter kunt slaan tegen de grond, of tegen andere spoken.

Multi-functioneel

Luigi is een man met veel snufjes, maar gelukkig heb je niet zo’n hele grote rugzak nodig. Bijna al je tools hebben wel meer functies. Zoals ik net al aangaf zal Gooigi je in verschillende gevallen kunnen helpen. Dit geldt ook voor je andere gereedschap. Zo heb je een WC-ontstopper bij je die je kunt gebruiken om objecten weg te trekken. Je plopt de ontstopper ergens tegenaan, en zuigt vervolgens de ontstopper op om het object weg te trekken. Deze methode heb je ook moeten toepassen tijdens het baas-gevecht aan het einde van het level.
Zodra je de baas hebt verslagen krijg je een liftknop waarna je een nieuwe etage kunt bereiken. Deze etages kan je vergelijken met de levels uit voorgaande delen. De etages zijn daarentegen wel vrij om te ontdekken zodra je ze eenmaal hebt vrijgespeeld. Helaas hebben we dit nog niet uitvoerig kunnen testen aangezien we maar één level konden spelen in de demo.

De stuipen

Luigi’s Mansion 3 staat heel hoog op mijn verlanglijstje voor het najaar. De vorige games waren al steengoed en het derde deel ziet er op alle oppervlakten alleen maar beter uit op de Nintendo Switch. Ontzettend benieuwd wat voor vreemde wezens we allemaal gaan tegenkomen in het spook-hotel. Ga jij later dit jaar nog rondspoken met Luigi?
Luigi’s Mansion 3 zal later dit jaar verschijnen voor Nintendo Switch. De game heeft nog geen exacte release datum, alhoewel wij vermoeden dat het oktober gaat worden. Dit wordt een heerlijke Halloween game, toch?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation