19 april 2024

LEC: Fnatic loopt averij op in week 4

Fnatic heeft zijn eerste game verloren in de summer split van de LEC. Na hun winst tegen Vitality verloor het een dag later van Splyce. In de game tegen Splyce leek Fnatic uit vorm. Fnatic wist op geen enkel lane een vuist te maken. In de mid game kwam Fnatic even terug maar Splyce had al een te grote voorsprong. Splyce won de team fights en bracht Fnatic zijn eerste nederlaag toe.

Splyce won van Fnatic maar een dag eerder ook van SK Gaming. Met beide winsten deed Splyce goede zaken in de LEC. Niet alleen verkleinde ze het gat met G2 Esports en Fnatic met één punt, maar namen ze ook afstand van de teams die op plek vier staan. Daarbij werden ze een handje geholpen door Schalke 04 en Origen die beide ook een game verloren. G2 Esports maakte dankbaar gebruik van het slippertje van Fnatic. G2 Esports versloegen Misfits Gaming en Schalke 04 en kwamen daarmee langszij met Fnatic.
Onderaan de ranglijst van de LEC wist Excel Esports zijn eerste winst van de summer split te pakken. Op zaterdag werd SK Gaming verrassend verslagen. Rogue wist op zijn beurt verrassend Origen te verslaan en sloot zich daarmee aan bij de teams die om de play-offs strijden. Ook Vitality wist een winst te pakken tijdens de hervatting. Misfits Gaming echter maakte een vrije val op de ranglijst. Misfits Gaming verloor van Vitality en G2 Esports en kwamen daarmee op plek negen van de ranglijst. Slechts één team staat nog onder Misfits Gaming en dat is Excel Esports.

Uitslagen en stand LEC week 4

Rogue Schalke 04
Splyce SK Gaming
G2 Esports Misfits Gaming
Excel Esports Origen
Vitality Fnatic
SK Gaming Excel Esports
Misfits Gaming Vitality
Origen Rogue
Schalke 04 G2 Esports
Fnatic Splyce
Stand LEC week 4
1 Fnatic 7-1
G2 Esports 7-1
3 Splyce 6-2
4 Origen 4-4
Schalke 04 4-4
6 SK Gaming 3-5
Rogue 3-5
Vitality 3-5
9 Misfits Gaming 2-6
10 Excel Esports 1-7