23 april 2024

Dit is Marvel's MCU fase 4

Een aantal verwachte namen ontbreken nog, maar Marvel heeft dit weekend tijdens Comic Con in San Diego hun grote plan voor de vierde fase van de huidige MCU aangekondigd. Wat eindigde met Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home, gaat nu verder met veel andere namen!

Een nieuwe Guardians of the Galaxy, Spider-Man en een aantal andere verwachte filmnamen ontbraken nog tijdens de presentatie van Marvel’s MCU, maar er is genoeg om naar uit te kijken. Marvel zal verder gaan op Disney+ met een aantal films en series en hun panel was daar een groot teken van. Ze willen de service die in november dit jaar zal verschijnen flink in het gezicht van de fans duwen. Deze fans zijn, over het algeheel, aardig tevreden met de toekomstplannen. Het feit dat een aantal films en series dus direct thuis te zien zijn is een verademing voor de kijkers. Over de Marvel x Netflix series is niet veel gezegd, hier valt onder andere Luke Cage en Daredevil onder. Wel zijn er een boel verassingen aangekondigd en jij kan ze allemaal hier beneden zien!
Black Widow MCU

Black Widow – 1 mei 2020

De eerste film van velen is de solofilm met Scarlett Johanssons’ Natasha Romanoff in: Black Widow. De cast bestaat tot dusver uit Scarlett, Florendce Pugh, David Harbour (Stranger Things) en Rachel Weisz. Taskmaster zal de grote schurk in deze film zijn. We kennen deze schurk onder andere van de meest recente Spider-Man game, waar je korte ’taken’ kreeg om de stad te beschermen tegen onder andere bommen. De Taskmaster staat bekend om het nabootsen van aanvallen door fotografische reflexen, wat hem een uiterst sterke schurk maakt. Sharingan?
Eternals MCU Marvel

Eternals – 6 november 2020

Over de Eternals is nog niet veel bekend. Wel zal Salma Hayek spelen als teamleidster Ajax, Richard Madden als Ikaris, Don Lee als Gigamesh, Angelina Jolie als Thena, Brian Tyree Henry als Phastos, Lauren Ridloff als Makkari, Lia McHugh als Sprite en Kumail Nanjiani als Kingo.
Shang-Chi Ten Rings MCU Marvel

Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings – 21 februari 2021

Tijdens de presentatie werd direct bekend gemaakt dat Simu Lui de rol van Shang-Chi zal spelenl. Tony Leung zal te zien zijn als The Mandarin, een bekende schurk uit Iron Man. Dit draait, zoals je waarschijnlijk al geconcludeerd had, om een criminele organisatie die veel chaos veroorzaakt.
Doctor Strange MCU

Doctor Strange and the Multiverse of Madness – 7 mei 2021

Een oude bekende held zal terugkregen in wat lijkt op de eerste echte horrorfilm in deze MCU! Heel spannend, gezien Doctor Strange 1 niet echt horror bevatte, maar meer een trip was van 2 uur. Benedict Cumberbatch zal de hoofdrol op zich nemen en we zullen Scarlett Witch ook gaan zien. Waarom? Daar kom je zo achter! De film speelt zich af in het multiversum, maar verder moet er natuurlijk nog een trailer aankomen die laat zien hoe eng de film echt zal worden.
THor Love THunder Marvel

Thor: Love and Thunder – 5 november 2021

De alweer vierde film met Chris Hemsworth brengt Thor in een nauwe situatie. Tessa Thompson zal wederom haar mooie verschijning als Valkyrie behouden in deze vierde film en Natalie Portman zal Lady Thor gaan spelen! Met dezelfde regisseur als Ragnarok belooft dit vierde deel een waardige te worden. De naam is een beetje cliché, maar de film gaat zeker een gevoelige snaar raken voor mensen die een zware betekenis achter de ziekte kanker zetten. In de comics is het namelijk zo, dat deze ziekte een grote rol speelt bij één van de personages.
Blade naar MCU

Blade naar de MCU?!

Marvel bevestigt de komst van een nieuwe Blade film, ditmaal met oscar-winnaar Mahershala Ali, bekend van Luke Cage en The Green Book. Hij zal de hoofdrol gaan spelen en in de voetstappen treden van Blade. Er is nog niet bekend wanneer Blade zal verschijnen. Ook de X-Men komen naar het MCU. Dit zal waarschijnlijk aansluiten op Doctor Strange 2. De Fantastic Four zal ook ergens in de komende jaren gaan verschijnen.

Disney+ mag er wezen

De nieuwe streamingdienst van Disney zal in november dit jaar een entree maken. The Falcon & Winter Soldier zal in de herfst van 2020 het Marvel-seizoen voor de dienst openen. WandaVision zal in 2021 starten en zal aansluitend zijn op Doctor Strange 2. Loki krijgt zijn eigen witte doek in 2021 en What If…? zal in de zomer van 2021 een animatie-serie naar de dienst brengen! Als laatst zal Hawkeye ergens in de herfst van 2021 zijn eigen spotlight krijgen!
Waar kijken jullie het meest naar uit? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →