28 februari 2024

LEC: G2 Esports neemt koppositie over van Fnatic

G2 Esports heeft de leiding overgenomen van Fnatic in de LEC. Fnatic maakte opnieuw een slippertje tijdens de vijfde speelweek. G2 Esports nam dankbaar gebruik van het verlies van Fnatic. Zij versloegen op een dominante wijze Excel Esports en in een wat lastigere game Splyce. Hiermee vergrootte ze hun voorsprong op de nummer drie en namen ze afstand van Fnatic met één punt.

Fnatic maakte een grove inschattingsfout in de game tegen Rogue. Met het inbrengen van de wissel Magiflex op midlane voor Rekkles dacht Fnatic de game wel te winnen. Dit was echter een grote vergissing. Rogue die al weken beter begint te spelen maakte gehakt van Fnatic. Met Rekkles op de bank nam Nemesis de plek in op Botlane. Nemesis kon tegen Rogue niks op de botlane en ook Magiflex op de midlane wist niet voor een succes te zorgen. Dag erna was Rekkles terug en werd SK Gaming wel verslagen.
Misfits Gaming verkeerd in een wanhoop situatie. Om daaruit te komen besloten ze desastreus de roer om te gooien. De volledige roster werd vervangen met de acedemy roster. Tegen Splyce leverde dit geen succes op, maar de dag erna werd er met moeite gewonnen van Rogue. Voor als nog is er nog geen verschil tussen beide rosters. Komende weken zullen gaan uitmaken of dit de juiste stap is geweest voor Misfits Gaming. Vitality wist zaterdag iedereen nog te verrassen met een winst op Origen. Met deze winst ziet de play-offs ronde er een stuk haalbaarder uit voor Vitality.

Uitslagen en stand speelweek 5 LEC

Misfits Gaming Splyce
Vitality Schalke 04
Excel Esports G2 Esports
Rogue Fnatic
SK Gaming Origen
Excel Esports Schalke 04
Misfits Gaming Rogue
Origen Vitality
SK Gaming Fnatic
Splyce G2 Esports
Stand week 5 LEC
1 G2 Esports 9-1
2 Fnatic 8-2
3 Splyce 7-3
4 Schalke 04 6-4
5 Origen 5-5
6 Rogue 4-6
Vitality 4-6
8 SK Gaming 3-7
Misfits Gaming 3-7
10 Excel Esports 1-9