25 mei 2024

LCS: Team Liquid plaats zich voor de play-offs

Team Liquid heeft zich geplaatst voor de play-offs ronde van de LCS. In een vrij makkelijke weekend wist Team Liquid de matige Golden Guardians en Clutch Gaming te verslaan. Met de winst op beide teams kan Team Liquid niet meer ingehaald worden door de teams die om de zesde plaats vechten. Wederom ziet het er goed uit voor Team Liquid, wordt dit de vijfde split op rij dat ze de winst weten te pakken?

Onder Team Liquid ligt de strijd om play-offs nog volledig open. Met name de strijd om de zesde en laatste plek voor play-offs ligt open. Drie teams gaan gelijk op met elkaar. Clutch Gaming en 100 Thieves komen gelijk te staan na een slechte week van Golden Guardians. Hoewel de andere twee teams zowel een winst als een verlies pakte, verloor Golden Guardians beide games. FlyQuest bevind zich op twee punten afstand van de drie teams. Echter door weer beide games te verliezen lijken zij af te haken voor de play-offs.
De strijd om tweede plek ligt na een goed weekend van CLG ook weer wagenwijd open. CLG versloeg Cloud9 en kwam daarmee weer langszij. TSM liet een game liggen tegen OpTic Gaming waardoor OpTic Gaming langszij komt met TSM. Hoewel het erop lijkt dat deze vier teams de play-offs lijken te behalen, ligt de eindklassering ook nog open. Wie gaat waar eindigen?

Stand en uitslagen LCS week 7

Cloud9 100 Thieves
TSM Golden Guardians
FlyQuest CLG
Team Liquid Clutch Gaming
Echo Fox OpTic Gaming
Golden Guardians Team Liquid
CLG Cloud9
OpTic Gaming TSM
Clutch Gaming Echo Fox
100 Thieves FlyQuest
Stand LCS week 7
1 Team Liquid 11-3
2 Cloud9 9-5
CLG 9-5
4 TSM 8-6
OpTic Gaming 8-6
6 Golden Guardians 6-8
Clutch Gaming 6-8
100 Thieves 6-8
9 FlyQuest 4-10
10 Echo Fox 3-11

 

Speelweek 8

Komende weekend staat in teken van de game tussen Cloud9 en Team Liquid. Team Liquid kan zijn eerste plaats in de LCS verstevigen, terwijl Cloud9 zijn tweede plek moet verdedigen tegen de andere teams.

Team Liquid OpTic Gaming
FlyQuest Cloud9
Golden Guardians 100 Thieves
TSM Echo Fox
CLG Clutch Gaming
OpTic Gaming Golden Guardians
100 Thieves TSM
Cloud9 Team Liquid
Echo Fox CLG
Clutch Gaming FlyQuest