19 april 2024

Playstation Vita krijgt nieuwe firmware update

Vita betekend leven! Helaas voor de enthousiastelingen die enige hoop op leven verwachten vanuit Sony’s kant. Firmware update 3.71 zorgt er enkel voor dat de zogenaamde ‘Trinity’ exploit nier meer functioneert. Hierdoor kunnen spelers geen Custom Firmware (CFW) meer installeren op de handheld.

Sony’s Playstation Vita heeft altijd al een achterstandje gehad op vele fronten. Eén van de workarounds vanuit de community kwam in de vorm van CFW en Homebrew. Hierdoor konden spelers de handheld overclocken, games op hogere resolutie spelen, PSP spellen eenvoudig overzetten, Retro games spelen via een emulator en een adapter aansluiten voor MicroSD kaartjes. Helaas voor deze community vind Sony het niet zo leuk dat andere aan het apparaatje gaan sleutelen. Zelfs niet nadat de officiële support al lang van tafel is.
Dat blijkt maar weer na vandaag. Sony lanceert firmware update 3.71 voor de handheld console waardoor eerdere lekken in het systeem gedicht worden en hackers opnieuw op zoek moeten gaan naar een manier om een aangepaste firmware te installeren op het apparaat. Ben je dus van plan om je Vita te voorzien van Homebrew? Update je console dan niet naar versie 3.71. Alle voorgaande versies kunnen nog steeds worden voorzien van een CFW met alle mogelijkheden van dien.
Speel jij nog regelmatig op je Playstation Vita? Ondanks het apparaatje nog volledig van de grond is gekomen zijn er toch een aantal sterke titels uitgekomen voor Sony’s handheld console. Persona 4 Golden, Killzone: Mercenary, Uncharted: Golden Abyss en misschien wel honderden JRPG titels voor de liefhebbers.
Het is onduidelijk of Sony toekomst plannen heeft om de handheld markt opnieuw te betreden. Aangezien de Switch enorm succesvol is, is er wel degelijk een markt voor handheld spelers. Een Vita 2 met de prestaties vergelijkbaar met de Playstation 4 misschien? We mogen dromen! Eerder dit jaar werd de productie voor de Vita officieel gestaakt.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →