Nintendo gaat 'drift' probleem van Joy-Cons oplossen

Kort geleden werd Nintendo aangeklaagd voor Joy-Cons waarvan de analoge sticks gaan driften. Deze zullen volgens een interne memo nu gratis hersteld worden.

Het driften van sticks op de Joy-Cons houdt in dat er inputs worden geregistreerd als deze er niet zijn. Volgens verschillende berichten zouden ongeveer één op de vier klanten hier last van hebben. Gaming website Kotaku geeft aan dat dit overeenkomt met de ervaring van de redactieleden. Dat artikel werd geschreven naar aanleiding van een Reddit post van elf dagen geleden. Deze trok veel aandacht met bijna dertig duizend upvotes en drieduizend comments.

via Gfycat

Er is volgens de aanklacht dus geen sprake van een geisoleerd mankement.

VICE.com geeft aan dat ze een intern document van Nintendo gezien hebben. In dit document zouden de servicepunten van Nintendo de opdracht krijgen om de Joy-Cons gratis te repareren. Bovendien krijgen klanten die voor deze reparatie betaald hebben hun geld terug. Ook hoeven klanten geen aankoop bewijs te overleggen. Volgens Youtuber Spawn Wave heeft de klacht te maken met slijtage van de electronica van in stick. Deze slijtage zorgt voor rotzooi op de sensor die dan onbedoelde inputs geeft.
Gebruikers kunnen de sticks ook zelf onder handen nemen. Het reinigen ervan blijkt vaak een tijdelijke oplossing. De gevoelige grafiet sensors zullen over het algemeen weer slijten en rotzooi veroorzaken. De stick kan ook vrij eenvoudig zelf vervangen worden. De zijn te voor een paar euro te verkrijgen.

Vooralsnog geldt dit enkel voor Nintendo of America. Met andere woorden is dit geen garantie dat Nintendo deze service gaat verlengen over de oceaan. Wij achten de kans groot dat dit wel zal gebeuren. Verder is er ook nog geen duidelijkheid over nieuwe Joy-Cons. Het ziet ernaaruit dat ze nu nog hersteld worden met dezelfde sticks. Er zullen nieuwe sticks ontworpen moeten worden om het probleem volledig de wereld uit te helpen. In 2017 heeft Nintendo ook al onder vuur gelegen voor Joy-Cons, met name de linker, die verbinding verloren tijdens het spelen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation