20 maart 2023

Astral Chain: een in depth look naar het combat systeem

Nintendo heeft een nieuwe trailer uitgebracht van Astral Chain, waarin de spelwereld en de vele gevechten centraal staan.

In de video wordt de speelwereld van Astral Chain eerst geïntroduceerd, waarna de focus komt te liggen op de gevechten. Hierin is te zien dat er gevochten kan worden met mêlee-wapens, geweren en de ‘Legion’, die vijanden aanvalt terwijl het met een ketting aan de speler vastzit.

Astral Chain is een gloednieuwe actiegame van PlatinumGames en is exclusief voor de Nintendo Switch in ontwikkeling. Als onderdeel van een speciale politie-eenheid is het je taak om tegen mysterieuze, alien-achtige wezens te vechten die de wereld zijn binnengevallen.
De aarde is doelwit van een interdimensionale aanval en alle hoop is gevestigd op een levend wapen dat bekendstaat als de Legion. Jij bent een beginnend officier in een elite-eenheid van de politie en je moet samenwerken met je Legion om onderzoek te doen en de mensheid te redden. Je kunt in het heetst van de strijd wisselen van Legion om van tactiek te veranderen en stijlvolle combo’s te ontketenen. Naast dat je tegen de indringers vecht moet je ook praten met inwoners, verdachten ondervragen en samenwerken met je teamleden.
In de Ark, een multiculturele stad in de nabije toekomst, slaat het noodlot toe wanneer er plotseling poorten naar een andere dimensie verschijnen! Het land van Astal Chain wordt geteisterd door gevaarlijke wezens die mensen aanvallen en de boel vervuilen. Normale politie-eenheden zijn niet opgewassen tegen dit geweld. Om deze dreiging een halt toe te roepen wordt er een speciale politie-eenheid in het leven geroepen, Neuron genaamd.
Kies op je avontuur tussen twee speelbare personages: een man en een vrouw. Het personage dat je niet kiest, verschijnt in de game als je jongere tweelingbroer of -zus en collega bij Neuron.

Om de wezens te stoppen heeft de mensheid een speciaal wapen ontwikkeld: de Legion. De Legion fungeert als je partner en helpt je bij je onderzoeken, maar toont in gevechten pas waartoe hij echt in staat is.
Om succesvol te zijn in Astral Chain werk je samen met je eigen Legion en gebruik je allerlei gevechtsstijlen om je vijanden te verslaan. Jij en de Legion kunnen ervoor kiezen om dezelfde vijand gelijktijdig aan te vallen, je te richten op verschillende vijanden of je Legion het vuile werk te laten doen terwijl jij hem ondersteunt met voorwerpen. Gebruik dit synergetische gevechtssysteem in je voordeel.
De game is tevens aangekondigd als een trilogie. Lees het hier.
Wil je graag meer informatie over Astral Chain of wil je graag een pre-order plaatsen dan kan dat via de volgende link