20 februari 2024

Klassieke DOOM trilogie nu op Switch, PS4 en Xbox One

DOOM  is 25 jaar oud en Bethesda viert dit met een re-release van de klassieke DOOM trilogie op de Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De drie titels zijn nu al afzonderlijk van elkaar verkrijgbaar in de desbetreffende online winkels.

De DOOM running on.. meme wordt voortgezet met DOOM running on Switch, Playstation 4 en Xbox One. Dit maal niet heel verrassend als de DOOM running on.. van zo’n 20 jaar geleden. De ports van DOOM en DOOM II zijn beide ontwikkeld door Nerve Software. Op dit moment is het noodzakelijk om eenmalig in te loggen met je Bethesda.net account om toegang te krijgen tot de game. Het was bedoeling dat deze login optioneel zou zijn voor DOOM’s ‘Slayer’s Club’ beloningen. Een fix om de login optioneel te maken is onderweg. De ‘Final DOOM’ en ‘No rest for the living’ content zijn niet inbegrepen.
De port van DOOM 3 is ontwikkeld door Panic Button, bekend van eerdere succesvolle ports naar de Nintendo Switch waaronder DOOM 2016. DOOM 3 op Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch is gebaseerd op de BFG edition en is 60 fps op alle consoles (ook Nintendo Switch). De Xbox One X versie heeft een 4K optie.
Alle drie de DOOM games zullen video-capture ondersteunen op de Nintendo Switch, maar geen enkele titel heeft multiplayer. DOOM en DOOM II zijn ook onlangs verschenen in de Apple AppStore en de Android Play Store voor smartphone apparaten.
DOOM en DOOM II worden beide aangeboden voor een adviesprijs van €4,99 op Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. De smartphone variant wordt aangeboden met een adviesprijs van €5,49. DOOM 3 wordt aangeboden voor €9,99. Deze versie is niet verkrijgbaar op smartphones.
Ga jij (opnieuw) aan de slag met deze klassieke DOOM trilogie, of laat je je BFG nog even afkoelen tot Eternal er aan komt, later dit jaar? Op welk platform ga jij aan de slag met de klassieke DOOM games?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →