Astral Chain: De basis voor een nieuwe IP

Astral Chain wordt de nieuwe Platinum Games titel, die exclusief voor de Nintendo Switch uit gaat komen op 30 augustus 2019. Maar, wat hebben de makers van Bayonetta en NieR Automata voor ons in petto in deze action-RPG? Nintendo heeft ons een blik op de basics gegeven.

Het brengen van een nieuwe IP is een grote uitdaging. Platinum Games staat gelukkig bekend om het maken van bijna-perfecte games. Dit helpt voor veel fans van de Switch en de studio op voorhand al om een flinke hype voor Astral Chain te krijgen. Maar, Nintendo zorgt voor een uitermate goede marketing voor deze nieuwe titel. Zo brachten zij afgelopen weekend een action-packed trailer uit, die jou niet alleen de basis van gevechten uitlegt, maar je ook laat zien wat voordelen kunnen zijn van verschillende Legions.
Astral Chain Legion

De Basics

Jij werkt bij een speciale groep binnen de ‘Neuron’ politie om een bedreiging richting de wereld te stoppen. zogeheten Chimera’s brengen corruptie naar de wereld in Astral Chain toe en het is aan jou en jouw taskforce om deze te stoppen. Om dit te doen zijn ‘Legions’ ontworpen. Dit zijn robots gemaakt door middel van nano-technologie. Deze buddy’s komen in verschillende vormen en zijn op te roepen via jouw Levatus. Dit is een apparaat dat met een ketting aan jouw pols vast zit. Je hebt een baton en geweer ter beschikking om zelf mee te vechten. Gezien de combat real-time is, kan jij aanvallen on the spot ontwijken.
Het oproepen van jouw Legion in Astral Chain zorgt voor tactische maar toch aardig snelle gevechten waarin je net geen seconde hebt om een beslissing te maken. Om gevechten succesvol te eindigen, is het dus wel zo fijn om goed met jouw Lergion samen te werken. Je hebt verschillende combo’s zoals Chain Bind en Chain Counter. Deze zullen je vijand neutraliseren of jouw bescherming bieden. Daarnaast heb je nog Sync Attacks, dit zijn perfect gesynchroniseerde aanvallen die je juist moet timen om een geweldig aantal hitpuntjes bij de vijand te verwijderen. Je kan deze aanvallen gebruiken vlak na dat je ontwijkt, als je in een lange combo zit of als een bepaalde energie bar vol is. Je kunt vijanden ook op brute wijzen afmaken met een finishing move.
Er zijn vijf verschillende typen Legion. Je hebt de Sword Legion, de Arrow Legion, de Arm Legion, de Axe Legion en de Beast Legion. Iedere Legion komt met eigen aanvallen, statistieken, voordelen en ook nadelen. Het is in feite net als het kiezen van een class in een (MMO)RPG. Maar, je kan ook wisselen tussen Legions om nog meer tactiek in de strijd te werpen. Je kan Legions levelen en ze bepaalde skills geven. In hoever de cosmetische veranderingen gaan is nog niet bekend. Je ziet in Astral Chain duidelijke invloeden vanuit andere Platinum Games’ titels en dat is dan ook aardig tof om terug te zien. Bekijk hier beneden de bijna 10-minuten lange trailer.

Ben jij al benieuwd naar Astral Chain? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation