23 maart 2023

Youngblood developer verlaat Twitter na ophef

Wolfenstein: Youngblood is recentelijk uitgekomen en kreeg veel gemixte reactiesp. Waar sommigen de game geweldig vonden, waren er ook genoeg die dit anders bekeken.

Youngblood was een game die de formule van Wolfenstein een beetje omgooide. Dit bracht gemengde reviews en community reacties met zich mee. Waar sommigen de nieuwe RPG elementen konden waarderen waren er ook mensen die de veranderingen nutteloos en vergezocht vonden. Wij waren aardig tevreden met het resultaat en vonden dat de game een stap in de goede richting nam, maar wel nog wat werk naar de nieuwere elementen kon gebruiken! Maar, fans maakten een developer op Twitter volledig met de grond gelijk.
Youngblood Developer Micro

Ophef

Maar, de daadwerkelijke commotie ging niet over de veranderingen in de game. Dit gaat om het rechtuit belachelijk maken van een level designer om het feit dat er microtransacties in de game te vinden zijn. Mensen gingen wild op deze developer, over keuzes die de studio maakte. Dit vonden gelukkig genoeg mensen oneerlijk, maar het kwaad was al geschiet en de developer voelde zich zo aangevallen dat deze besloot om Twitter in ieder geval voorlopig te verlaten.
Developers verdienen dit gedrag echter niet en het zijn de grote studio’s die juist eens op hun plek moeten worden gezet. Deze developer deed niks anders dan geven om de game waar het team zo hard aan had gewerkt. Fans hebben al het recht om boos te zijn, maar moeten hun woede jegens andere mensen uiten. Dit is overigens ver van de eerste keer dat zoiets voorvalt.
Wij hopen dat dit soort gedrag niet geaccepteerd zal worden door het groter geheel en dat de mensen die deze fout begaan zijn toch eens goed nadenken over wat woorden aan kunnen richten. Laat ons weten wat jij vind van dit gedrag in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →