2 december 2023

Dota 2 – The International 2019 is vandaag begonnen

Het grootste toernooi van Dota 2, The International, is vandaag begonnen. In het toernooi spelen 18 teams voor de hoofdprijs van het jaar: de Aegis of Champions. Naast de trofee is er dit jaar ook een prijzenpot van 33 miljoen dollar.

Het is weer de tijd van het jaar dat de grote E-Sports toernooien eraan zitten te komen. Het eerste grote toernooi op de agenda is The International 2019, het Wereldkampioenschap van Dota 2. In de International 2019 strijden 18 teams voor de Aegis of Champions, de meest prestigieuze trofee in Dota. The International heeft naast deze trofee ook een enorme prijzenpot, 33 miljoen dollar in totaal dit jaar. Dit betekent dat het team dat het toernooi wint 15 miljoen dollar mee naar huis gaat nemen. Met deze prijzenpot claimt Dota 2 opnieuw de plaats van hoogste prijzenpot in E-Sports in dit jaar. Deze titel was hiervoor van Fortnite. De prijzenpot van het toernooi is grotendeels gespekt door spelers van de game. Zij kunnen namelijk een Battle Pass kopen voor het event en 25% van de opbrengsten hiervan worden gebruikt voor het prijsgeld.

The International 2019.

The International 2019 bestaat uit 3 onderdelen: de Regional Qualifiers, de Group Stage en het Main Event. De group stage is vandaag begonnen en daar zijn 18 deelnemende teams. Deze teams hebben zich op twee verschillende manieren gekwalificeerd voor het toernooi. De eerste 12 teams worden uitgenodigd voor het toernooi op basis van Dota Pro Circuit punten. Deze punten verdienen teams door het jaar met het winnen van Dota 2 majors en minors. De laatste 6 teams kwalificeren zich via de Regional Qualifiers. Tijdens de group stage zullen twee teams afvallen en dan zijn er nog 16 teams over voor de Main Event. De Main Event maakt gebruik van een Double-Elemination format met een upper en lower bracket. Als je in de lower bracket uitgeschakeld wordt, lig je uit het toernooi. Voor meer informatie over het toernooi en de uitslagen kun je terecht op de Liquipedia-pagina van The International 2019.