29 februari 2024

LEC: Laatste speelweek in de summer split

Komende weekend wordt de beslissing geveld in de LEC. De laatste speelweek van de summer split wordt gespeeld. Er staat nog een hoop op het spel voor de meeste teams. Zo is de positie in de top drie nog niet bepaald, en staan de laatste twee tickets voor de play-offs nog op het spel. Enkel Excel Esports en Misfits Gaming spelen nergens meer voor.

We beginnen het weekend goed in de LEC. De strijd om plek twee staat op het menu: Fnatic tegen Splyce. Winnaar van deze game zal ongeacht hun tweede game bepalen wie in ieder geval in de top twee eindigt. G2 Esports heeft nog één winst nodig om de nummer één plek definitief veilig te stellen. Schalke 04 heeft zo goed als zeker de nummer vier positie. Maar om zeker van hun zaak te zijn moeten ook zij nog één game winnen. Kortom we kunnen nog veel actie verwachten van de teams in de top vier.
Onder de top vier in de LEC kunnen we ook veel actie verwachten. Vier teams zijn nog in de race om zich te plaatsen voor de play-offs. SK Gaming heeft beide winsten nodig en moet dan hopen op een aantal misstappen van de concurrenten. Rogue heeft een iets beter uitgangspositie. Zij hebben slechts één punt achterstand. Een misstap van Vitality of Origen kan ervoor zorgen dat ze bij dubbele winst naar de play-offs kunnen gaan. Vitality en Origen hebben de beste papieren om door te gaan. Zij hebben het nog in eigen hand en zijn bij winst veilig voor de play-offs. Wie van deze vier teams voegen zich bij de al reeds geplaatste teams?

Vitality Misfits Gaming
Excel Esports SK Gaming
Splyce Fnatic
Rogue Origen
G2 Esports Schalke 04
Splyce Misfits Gaming
Origen SK Gaming
Schalke 04 Vitality
G2 Esports Excel Esports
Fnatic Rogue