5 december 2022

Diablo 3 – Season 18 begint op 23 augustus

Het duurt nog precies een week voordat het nieuwe seizoen van Diablo 3 van start gehaat. Het is het 18e seizoen en heet Season of the Triune. Bij het begin van een nieuw seizoen worden de leaderboards van de game gereset.

Het nieuwe seizoen van Diablo 3 komt eraan. Vanaf 23 augustus kunnen spelers aan de slag met het 18e seizoen, Season of the Triune. Dit betekent dat spelers weer een nieuw seasonal karakter moeten aanmaken en opnieuw kunnen beginnen. Met dit nieuwe karakter probeer je zoveel mogelijk achievements in het seizoen te behalen om te stijgen in de officiële leaderboards van het seizoen. Naast deze competitie in de game biedt een seizoen ook exclusieve rewards voor de spelers. Het eerste seizoen is gestart in 2014. Het systeem van seizoenen is vergelijkbaar met het Ladder systeem dat in Diablo 2 zat. Het spelen van seizoenen wordt als de endgame gezien van Diablo 3.

Season 18

Het 18e seizoen van Diablo 3 voegt een nieuwe mechanic toe aan de game, genaamd Season of the Triune buff. Deze buff kan op random momenten in de vorm van een cirkel tevoorschijn komen op je speelmap. Deze buff kan 3 vormen aannemen. De eerste vorm is de Triune of love, die 100% meer damage geeft. De tweede vorm is de Triune of Determination, die je 50% minder resources laat gebruiken voor skills. En de laatste is de Triune of Creation, die je cooldown reduction geeft. Enkele andere belangrijke vernieuwingen in het seizoen zijn nieuwe legendary powers en een rework van het crafting systeem. Naast deze genoemde veranderingen zijn er natuurlijk nog meer veranderingen dit seizoen. Om meer informatie te krijgen over seizoen 18 kun je terecht op de blogpost van Blizzard.