31 januari 2023

Gamescom 2019: Humankind, Hoe ga jij ermee om?

Gamescom 2019 was een hemel voor Indie gamers. Overal waar je kwam zag je wel een titel van de kleine studio’s. En we moeten zeggen, de kleine developers hebben ons echt goed verrast dit jaar. We hebben achter de schermen uitgebreid mogen kijken naar een aantal RTS games die volgend jaar gaan uitkomen. Humankind is een nieuwe RTS game van Amplitude Studios.

We beginnen met Humankind. Deze Indie game werd maandagavond voor het eerst aangekondigd tijdens de openingshow van Gamescom. De volgende dag mochten we op bezoek bij uitgever SEGA en ontwikkelaar Amplitude Studios. Tijdens de presentatie werd uitgelegd dat Humankind een game wordt waarin je zelf een stempel probeert te drukken op de geschiedenis. In de game begin je de vroege geboorte van de mensheid. Door je volk te ontwikkelen maak je stappen door de verschillende tijdsperiodes.

Er zijn zes verschillende tijdsperiodes die je kan doorlopen in Humankind. Tijdens elke periode switch kan je kiezen voor een bepaalde cultuur of volk die kenbaar stonden voor die periode. Zo heb je bijvoorbeeld tijdens de eerste periode de Brons tijd keuze uit Egypte, Babylonië en nog acht andere volken. Tijdens elke periode kan je een keuze maken uit tien verschillende volken. Aan het einde van de rit heb je een selectie gemaakt van zes volken. En dit zie je terug in je beschaving.

Het mooie aan deze game is, dat je je hele geschiedenis terug kan zien in je landschap. Als je in de laatste tijdsperiode bent, zie je nog steeds bijvoorbeeld de Piramides uit je Brons tijd of het Colosseum uit de IJzer tijd. Humankind heeft duidelijk zijn inspiratie van de Civilization games. Hoe de map eruit ziet, hoe je bouwt, hoe je legers verplaatst, er zijn veel overeenkomsten met die franchise. Het combat system ziet er wel anders uit maar daar konden we echter weinig nog van zien tijdens de presentatie. Hoe dat uitpakt hielden ze nog geheim voor ons.