Gamescom 2019: VR Showcase

Dit jaar op Gamescom was er een VR Showcase en ik moet zeggen dat voor het einde van dit jaar een paar mooie VR titels gaan uitkomen.

Ik mocht in totaal 6 nieuwe games spelen in deze VR Showcase. Dit waren The Walking Dead: Onslaught, The Curious Tale of the Stolen Pets, Budget Cuts 2: Mission Insolvency, Down the Rabbit Hole, The Wizards: Dark Times en Acron. Deze games geven me vertrouwen in de toekomst van VR. Lees hieronder mijn ervaring met deze games.
TWD Onslaught

The Walking Dead Onslaught

De eerste game van de VR Showcase waar ik het hier over ga hebben is The Walking Dead Onslaught van ontwikkelaar Survios. En wat een game was dat! Ik heb van het begin tot het einde van de demo een big smile op mijn gezicht. Met één woord: heerlijk. Een eigen verhaal, geschreven met de mensen van AMC’s The Walking Dead. Dit verhaal speelt zich af rond seizoen 7 en 8 van de tv serie.
TWD Onslaught
De combat is heerlijk. met een mes armen en hoofden afkappen. Ik kreeg iets later een pistool en de developers gaven me halverwege nog een shotgun om mee te spelen. En O wat een fun was dat. Een te gek detail is dat je met je linkerhand de walkers bij de nek kunt grijpen en heerlijke combo’s kan verzinnen. Vastpakken en een mes in het hoofd steken, of vastpakken en met de shotgun het hele gezicht eraf knallen is allemaal halve moeite voor jouw personage. Ik had direct na deze game het gevoel dat dit mijn Gamescom nummer 1 ging worden. En er is geen game meer geweest die me zoveel plezier tijdens het gamen heeft gebracht.
The Curious Tale of the Stolen Pets
 

The Curious Tale of the Stolen Pets

The Curious Tale of the Stolen Pets is 1 van de 2 games die ontwikkelaar Fast Travel Games dit jaar op Gamescom laat zien. Help je grootvader om het mysterie van de gestolen huisdieren op te lossen door prachtige miniatuurwerelden te ontdekken. Het is een game gericht op kinderen maar dat mag de pret niet drukken. Ik mocht 1 level spelen en daar moest ik 3 huisdieren vinden en 5 munten. In dit level waren 2 huisdieren en de munten makkelijk te vinden. Voor de grotere “kinderen” was er 1 huisdier met een wat moeilijkere en uitgebreide puzzel. Er is geen tijdlimiet, je kunt zolang in een level blijven totdat je alles hebt opgelost.
Budget Cuts 2
 

Budget Cuts 2: Mission Insolvency

Budget Cuts 2 is de 2e game van Fast Travel Games. Voor wie de Budget Cuts nog niet kent. Budget Cuts is een game waar je in een kantooromgeving op jacht gaat naar robots. Je zult in elk level alle robots moeten neerschieten met de geleverde wapens. Budget Cuts 2 krijgt ook een nieuw wapen, de pijl en boog.Voortbouwend op de aspecten die de eerste Budget Cuts tot zo’n geliefde titel hebben gemaakt, beslaat Budget Cuts 2 een grote verscheidenheid aan scenario’s, omgevingen, puzzels en gevechten. Budget Cuts 2 is de afsluiting van het avontuur dat je in Budget Cuts bent begonnen. Maar het is ook een op zichzelf staand spel en gemakkelijk te spelen. Terwijl je je verstopte en ternauwernood aan een zekere dood ontsnapte in je vertrouwde kantooromgeving in de eerste Budget Cuts, gaat Budget Cuts 2 over het binnenvaren van onbekend terrein en het heft in eigen handen nemen.
Down The Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole is een klassieke VR game in Adventure stijl ontwikkeld door Cortopia Studios waarbij de speler het lot bepaalt van een naamloos meisje dat per ongeluk de wereld van Alice in Wonderland is binnengelopen. Je speelt door een reeks poppenhuis-achtige kamers die zich helemaal om je heen wikkelen. Het spel voelt, letterlijk, alsof je in een gigantisch konijnenhol zit. En omdat de kamers nooit uitladen, zelfs als je dieper in het spel komt, kun je altijd omhoog kijken om te zien waar je bent begonnen. Tijdens het spel zal de speler veel keuzes maken over het achtergrondverhaal van het meisje en hoe ze willen omgaan met de verschillende personages die ze tegenkomen – die allemaal samen het uiteindelijke einde van het spel bepalen. Down the Rabbit Hole weer zo’n heerlijke puzzel game waar je een paar uurtjes in kunt verdwijnen.
The Wizards - Dark Times

The Wizards: Dark Times

The Wizards: Dark Times is een spellcasting game ontwikkeld door Carbon Studio. Deze dient als een standalone uitbreiding voor The Wizards: Enhanced Edition. De add-on speelt zich af in dezelfde fantasiewereld als het basisspel maar in een andere tijdsperiode. Decennia na de gebeurtenissen van The Wizards, kan de speler zich opnieuw wagen in het rijk van Meliora en elementaire spreuken oproepen om een ​​breed scala aan vijanden te bestrijden.
De casting is gebaseerd op dezelfde kernmechanica als in The Wizards. Deze is herwerkt en ontwikkeld voor geavanceerdere spell casting. Waarbij traditionele spell upgrades worden vervangen door een intuïtief systeem van magie met je eigen handen. Bovendien zullen de omgevingen van de game meer interactie bieden. Waardoor de mogelijkheden van motion controllers en virtual reality-bril verder worden onderzocht. Deze uitbreiding zal ook een korte maar meeslepende campagne met een groot aantal NPC’s en interactieve locaties bevatten, die een kort, maar rijk verhaal vertellen uit de kronieken van Meliora.
Elke game die ik in deze VR Showcase heb gespeeld heeft zijn eigen charme en voor mij allemaal titels die ik helemaal wil spelen. Heb je een VR bril dan houd de komende maanden je ogen open naar bovenstaande games.
Bekijk ook onze andere Gamescom avonturen op onze site en ons youtube kanaal.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation