25 februari 2024

Gamescom 2019: Sniper Ghost Warrior Contracts

Onze Gamescom 2019 bezoek begon met Hands-on presentatie van Sniper Ghost Warrior Contracts. Twee jaar na Sniper Ghost Warrior 3 komt CI Games met een nieuwe game uit de franchise. Echter zal deze game een stuk anders zijn en aanvoelen dan de voorgaande delen. Want CI games volgt het voorbeeld van The Hitman.

Sniper Ghost Warrior Contracts zal geen verhaallijn meer kennen. De game draait puur om de contracten die jij als speler moet voltooien. Net zoals in Hitman: Contracts speel je de game van contract naar contract. Er zal wel iets van een verhaal in zitten, maar dat draait voornamelijk om de aard van de organisatie waar jij je contracten van krijgt. Het is jammer dat er geen verhaallijn in zit, gezien dit een van de sterke punten was van het vorige deel.

Maar door het weglaten van een verhaal heeft CI Games zich wel volledig gestort op de nieuwe sniper mode. Sniper Ghost Warrior Contracts de naam zegt het al draait voornamelijk om doelen uit te schakelen aan de hand van je sniper geweer. De sniper scope heeft een nieuwe look gekregen met nieuwe mechanics. De baan van de kogel heeft een nieuwe look gekregen in de scope. Je adem inhouden is korter gemaakt waardoor het geheel wat realistischer aanvoelt.

Sniper Ghost Warrior Contracts is omgetoverd tot een Dark Souls like shooter. Elke foutje die je maakt in de game is punishing. Wanneer je een keer mis schiet en je niet snel genoeg bent om hem als nog neer te schieten, zijn de meeste bewakers gelijk op hun hoede voor de rest van de tijd. Hierdoor wordt je doel behalen in stealth extra lastig. Daarnaast zoeken ze ook direct beschutting in de richting waarvan jij schoot. Over twee maanden op 22 november komt deze nieuwe sniper game uit voor de PC. PS4 en de Xbox One.