25 mei 2024

Review: The Elder Scrolls Online: Scalebreaker

In onze Elsweyr review werd al gauw duidelijk dat Zenimax en Bethesda de lat voor The Elder Scrolls Online steeds hoger leggen. Hoe speelt de nieuwe dungeon uitbreiding voor de game weg?

The Elder Scrolls Online introduceerde vorig jaar voor het eerst een nieuwe manier om content te distribueren. Deze manier werd toen de ‘Year of the Dragon’ genoemd. Een jaar lang vol evenementen, patches, DLC content en een nieuwe expansion: Elsweyr. We naderen inmiddels het einde van dit jaar van de draak. De op één na laatste update word Scalebreaker genoemd en dat is dan ook degene die wij vandaag in het zonnetje zetten.

Scalebreaker

Scalebreaker staat in het kader van dungeons. Als het Elder Scrolls universum ergens in thuis is, dan is dat in het maken van kerkers vol gevaren, uitdagingen en vooral een toffe team-ervaring. Scalebreaker is daarin dan ook geen uitzondering. De DLC brengt twee dungeons in combinatie met wat quality-of-life veranderingen om de game voor spelers toegankelijker en efficiënter te maken. Ook zijn er balance-patches die onder andere de nieuwe Necromancer class uit Elsweyr beter in het rooster laat passen.
Bethesda en Zenimax krijgen alleen al een pluspunt voor hoe zij de distributie van content aanpakken. Tijdens Gamescom lieten zij al weten dat ze dit soort jaar-lange evenementen vanaf nu altijd gaan doen, na een goede feedback van de community.
Maarselok Scalebreaker DLC

Lair of Maarselok

Zoals ik in onze playthrough met de developers al aangaf, is de Lair of Maarselok dungeon er één voor de ESO geschiedenisboeken. Deze Lair is één van de twee dungeons uit de DLC. Je kan deze vinden in Grahtwood na het aanschaffen van de uitbreiding voor ongeveer 15 Euro.
In deze dungeon neemt jouw team het op tegen Maarselok, een draak die het gebied om zijn grote teistert met corruptie. Dit merk je al direct aan de enemy design die gekozen is voor deze uitdaging. In het begin van de dungeon merk je ook dat er een hevige invloed van de Khajiit afkomt, gezien het gebied volstaat met oude ruïnes. Door de dungeon heen kom je meerdere tactische gevechten tegen. Hoe verder je door de dungeon heen walst, hoe meer corruptie je zal zien. Allemaal oplopend tot het daadwerkelijke gevecht met Maarselok. Deze dungeon speelt geweldig lekker weg, is uitdagend genoeg en heeft genoeg voor het oog om te zien!
Moongrave Fane Scalebreaker

Moongrave Fane

Moongrave Fane brengt het drakenverhaal net iets anders. Jij bent opzoek naar de Hollofang Clan, wiens leider het bloed van een draak wilt drinken om zijn krachten flink te versterken. Dit verhaal trok mij iets meer dan het simpele ‘go kill a dragon‘, maar de omgeving trok mij persoonlijk dan weer iets minder. Al met al is ook deze dungeon weer van top-kwaliteit en laat Zenimax er geen gras over groeien. De combinatie van draken en vampiers werkt fantastisch en ze hebben hier wederom een top dungeon neergezet. Je merkt hier zeer zeker weer hoeveel hart de developers voor de game hebben! Scalebreaker brengt buiten de twee dungeons ook nieuwe items en beloningen.

Verdict

Scalebreaker brengt weer content van de hoogste kwaliteit met maar enkele kleine minpunten waaronder de hoeveelheid content tegenover de gevraagde prijs van 15 Euro buiten de oorspronkelijke prijs voor Elsweyr zelf. ESO fans zijn dit natuurlijk ook gewend van de game, alleen brengen zij normaal toch net iets meer content. De DLC is zeker aan te raden voor vaste spelers die nu al uitkijken naar de afsluiter voor de Year of the Dragon, genaamd Dragonhold.

  • 8/10
    Lair of Maarselok - 8/10
  • 9/10
    Moongrave Faire - 9/10
8.5/10

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →