Nieuwe Total War Saga: Troy aangekondigd voor 2020

Eindelijk mogen we er over praten. Op Gamescom kregen we dit nieuwtje al te horen en te zien, er komt een nieuwe Total War Saga. Dit keer keren we naar de brons tijd. Total War Saga: Troy gaat de game heten en is geïnspireerd op Homer’s Iliad. Met deze game gaat Creative Assembly het verste terug in tijd.  In Troy ligt het lot van de Egeïsche beschaving in jouw handen.


Total War Saga: Troy zal in teken staan van het land rond de mythische hoogtes van de berg Olympus tot de dorre woestijnen van Lemnos. Je kan de geschiedenis ervaren zoals het gebeurd is of je kan zelf je eigen legende vormen. Homer’s Iliad zit vol met legendes, goden en monsters. Troy legt deze verhalen onder de historische loep om te bekijken wat er nu eigenlijk echt gebeurd is in die tijd. Maar uiteindelijk ben jij degene die bepaald welke helden legendes worden en welke zullen vallen in de veldslagen.
Tijdens Gamescom kregen we al wat uitgebreide informatie over wat we in Total War Saga: Troy kunnen verwachten. In de brons tijd was het allemaal natuurlijk wat minder ontwikkeld. Cavalerie was er toen nog niet bijvoorbeeld. Daarom zullen de meeste troepen voetsoldaten zijn in deze game. Maar bijvoorbeeld de troepen met paard en wagen waren er toen wel. Het gebrek aan paarden op het slagveld zal dus een totale nieuwe beleving geven. De helden die je kan spelen in de game zullen wat simpeler zijn dan bijvoorbeeld in de vorige game The Three Kingdoms.

Goden en Monsters in Total War Saga: Troy

Maar de brons tijd stond ook in teken van Goden en Mythische monsters. Total War Saga: Troy geeft daar zijn eigen invulling in. De makers geloven dat Mythische monsters als de Minotaurus eigenlijk een gewone man was. Alhoewel gewoon, het zou gaan om een uit de kluit gewassen soldaat die een schedel van een stier droeg.  Centaur was dan weer, volgens de makers, het eerste volk dat kon paardrijden en konden vechten vanaf de paard. De Goden zullen voornamelijk van invloed zijn op het moraal van je troepen in plaats van dat ze daadwerkelijk aanwezig waren op het slagveld.

Met het succes van The Three Kingdoms kunnen wij niet wachten om volgend jaar aan de slag te gaan met Total War Saga: Troy. Hopelijk krijgen we snel meer nieuws over de game en wat we nog meer kunnen verwachten. En uiteraard houden we jullie op de hoogte wanneer er een daadwerkelijke release datum komt.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation