14 april 2024

The last of us part 2 deel van state of play

Het is al weer even geleden dat we meer informatie over The Last of Us part 2 hebben gekregen. Gelukkig krijgen we morgen een nieuwe State of Play te zien waarin nieuwe informatie uit zal komen. Daarnaast lekte onlangs een release datum. Of die betrouwbaar is weten we nog niet.

Volgens enkele retailers zou de release plaatsvinden op 28 februari. Mogelijk krijgen we daar morgen meer informatie over. Het is dan ook al even stil geweest rond het langverwachte 2e deel van The Last of us.
Neil Druckmann van Naughty Dog liet weten dat The last of us part 2 inderdaad voor zou komen in de State of Play livestream. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat we nieuwe beelden te zien krijgen. Op dezelfde dag zal er een press event plaatsvinden waarop de game gespeeld kan worden. Wanneer het publiek met de game aan de slag kan is nog niet bekend.
last of us part 2
Part 2 draait geheel om een wat volwassenere Ellie en neemt een wraakzuchtig thema aan. Ook Joel zal terugkeren in de game. The Last of Us part 2 speelt zich 5 jaar na de gebeurtenissen van de eerste game af. De nu 19 jarige Ellie lijkt dan ook zelf een stuk wraakzuchtiger te zijn en is op moord uit. Wie ze precies als doelwit ziet is niet duidelijk. Of Ellie in de 5 jaar na het eerste deel veranderd is in haar angst om alleen te zijn en haar ongeloof in leven na de dood is ook nog niet duidelijk. Wel weten we ondertussen dat ze een romantische relatie met Dina is aangegaan.
De release date die werd getoond door Duitse retailers lijkt inmiddels al wat ouder te zijn. Dit zou een placeholder kunnen zijn. Toch verwachten we morgen meer te horen over de releasedatum en mogelijk een collector’s edition.
The Last of Us part 2 is een van de laatste Playstation exclusives zonder release date.