20 april 2024

Dead by Daylight strooit met XP!

dead by daylight the clown

De koudere maanden staan vaak, zeker rond oktober, in het teken van horror. Zo is Dead by Daylight een toffe multiplayer horror game die je solo en random spelers of met vrienden kan spelen. Nu komt de game met een leuke verassing!

Dead by Daylight
De game Dead by Daylight is een asymmetrische horror game. Dat houdt in dat één speler, de killer, het opneemt tegen meerdere spelers. Als killer is het de bedoeling om de vier indringers, ook wel survivors genaamd, op te zoeken en te doodden. Als killer heb je de beschikking over verschillende karakters met ook verschillende perks die je helpen om spelers te stalken en om te leggen. Zo heb je de moordenaar van de eerste SAW films, die met het varkensmasker. Of ben je meer old-skool met karakters zoals Freddy Kreuger? Dan kan je onzichtbaar mensen stalken en ze de droomwereld in sleuren. Er zit vast wel een killer bij die bij jou past! Vanaf de andere kant gezien moeten de vier survivors proberen te ontsnappen. In het speelveld staan allemaal generatoren. Het is jullie taak deze te repareren om zo vijf werkende generatoren te krijgen. Werk samen, bescherm en red elkaar voor punten en een ontsnapping. De killer kan je namelijk aan vreselijke vleeshaken hangen als hij je te pakken krijgt. Dus zorg dat je uit zijn moordlustige handen blijft!
Aankomend weekend trakteert Dead by Daylight ons op een dubbel XP weekend! De XP heet in game Bloodpoints en voor games kan je deze verdienen. Met de bloodpoints kan je perks en items kopen die je survivor of killer kunnen helpen in een succesvolle game. Dus voor ieder normaal aantal Bloodpoints krijg je nu het dubbele aantal Bloodpoints. Sparen maar!


Dead by Daylight is te koop op de PC via Steam voor €9,99 op dit moment! We krijgen schijnbaar ook nog eens vijftig procent korting. Ook is de game uit op consoles, je kan het spel vinden in de PlayStation Store of de Xbox Marketplace voor €29,99. De game is sinds kort ook te spelen op de Nintendo Switch, ga dan naar de Nintendo Game Store, schaf hem hier aan voor €39,99. Kijk ook naar de uitbreidingspakketten! Hier zitten namelijk speciale killers en survivors in.
Tot slot zien we een kleine teaser, de game komt binnenkort ook uit op telefoons! Meer wordt er niet gezegd, we houden je op de hoogte!

 

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →