25 mei 2024

Mario Kart Tour vanaf vandaag verkrijgbaar

Mario Kart Tour, de langverwachte Free-To-Play smartphone game van Nintendo zal vanaf vandaag speelbaar zijn. Wereldwijd zal de game lanceren rond de ochtend van 25 september. Ga jij als een gek de straten van New York, Parijs of Tokyo onveilig maken met bananenschillen?

Mario Kart Tour is de volgende kartrace titel in de Mario Kart franchise. De game behoort niet tot de hoofdlijn kartracers zoals Mario Kart 8 voor de Wii U, Mario Kart 8 Deluxe voor Switch of Mario Kart 7 voor 3DS. Bekende coureurs uit andere delen zullen terugkeren en een aantal bekende circuits keren ook terug. Een toevoeging in deze smartphone titel, vandaar ook waarom ‘Tour’ in de titel staat, zijn de circuits gebaseerd op echte locaties. Je kunt vanaf vandaag racen door de straten van Parijs, Tokyo en New York. Waarschijnlijk worden er nieuwe circuits met dit idee toegevoegd in de toekomst.

Om even alle verwachtingen goed op een rijtje te krijgen hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Lees ze even goed door om niet verward te raken zodra je begint met racen vandaag!

Veelgestelde vragen

Kan ik Mario Kart Tour spelen met mijn vrienden?
Zoals het er nu naar uit ziet is de game volledig singleplayer. In de beta die vooraf gegaan is konden spelers op geen enkele manier met elkaar samen spelen.
In de beelden zie ik dat de game in portret mode gespeeld wordt. Kan de game ook in landschap mode (horizontaal) gespeeld worden?
Nee. De game is bedoeld om in portret mode te spelen. Het is niet mogelijk om je telefoon 90 graden te draaien om in landschap mode te spelen. Je kunt de game met één hand spelen door over het scherm te vegen zal je sturen. In de instellingen kan je gyro (beweging) besturing aanzetten. 
Zijn er nieuwe personages in deze Mario Kart game?
Ja! Diddy Kong maakt zijn langverwachte terugkeer en Peachette zal voor het eerst speelbaar zijn in Mario Kart Tour. Via een in-game evenement in het New York circuit kan je Muzikant Mario en Pauline vrijspelen.
Heb jij nog meer vragen? Hopelijk zullen deze snel beantwoord worden zodra de game eindelijk beschikbaar is. Hou de Play Store en de AppStore goed in de gaten!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →