25 mei 2024

Esports: Halve finale en Finale European Masters

Voordat het geweld van Worlds 2019 begint volgende week, hebben we dit weekend nog de halve finales en finale van de European Masters. In dit toernooi strijden de sterkste teams van de Europese landen tegen elkaar. Voor Nederland deed Defuse Kids mee. Echter waren zij niet in staat om hun lastige groep uit te komen en moesten ze voortijdig de strijd staken. Zondag wordt om vier uur s’middags de finale gespeeld van de European Masters. Wie we daarin vinden komen we zaterdag achter.

Zaterdag starten we met de halve finales van European Masters. Om 12 uur trappen ze af met een Duitse onder onsje. Mouseports en BIG nemen het tegen elkaar op in de eerste halve finale. BIG wist toernooi favoriet Team LDLC uit Frankrijk te verslaan in de kwart finales. Mousesports versloeg het academy team van Excel Esports uit Groot Brittannië. Daarmee staan er in deze halve finale twee teams die weten hoe ze sterke teams uit het toernooi moeten spelen. Met de match history van deze teams in dit toernooi belooft het een spannende halve finale te worden. Duitsland heeft in ieder geval een team in de finale.
Om zes uur wordt de tweede halve finale gespeeld. In deze halve finale van European Masters staat nog een academy team. Fnatic Rising zat in de groep van de Defuse Kids. Ze wisten tegen Defuse Kids echter net aan te winnen. Maar inmiddels staan zij wel in de halve finale. Hiervoor versloegen zij het Poolse Devils.One in de kwart finales. Vodafone Giants is een voormalige team dat op het hoogste niveau mee deed. Maar met de introductie van de LEC was er voor hun geen plek meer. Maar in European Masters wist Vodafone Giants wel de halve finale te behalen. Ze rekende af met het academy team van Rogue in de kwart finale.