23 april 2024

Google Stadia Founder's Edition zal enkele features missen

Het duurt nog iets minder dan een week voordat Google Stadia Founder’s Edition gelaunched gaat worden. Het game streamplatform zal uitkomen met 12 games op 19 november. Er zullen echter nog wel enkele features missen bij de eerste launch van de service. Dit werd bekendgemaakt door Andrey en Beri tijdens een Reddit AMA.

Op 19 november wordt de Google Stadia game streamservice gelaunched door middel van de Stadia Founder’s Edition. Gamers die er vroeg bij waren en hun pre-order geplaatst hebben, krijgen met deze editie de mogelijkheid om de service als eerste uit te proberen. Eerder deze week werd de line-up van de dienst al bekendgemaakt. Deze line-up kun je terug vinden in ons eerdere artikel. Het bekendmaken van de game line-up zorgde bij sommige fans al voor enige teleurstelling. Spelers gaven aan dat er weinig games beschikbaar zijn en hadden ook minimaal één exclusieve titel verwacht. Vandaag is er opnieuw nieuws rondom Google Stadia naar buiten gekomen en dit zal wederom niet alle fans blij maken. Er zullen namelijk enkele features missen in de service bij de launch van de Founder’s edition.

Missende features

Google Stadia zal dus tijdens de launch van de Founder’s Edition een aantal features missen. Dit nieuws kwam naar buiten tijdens een Reddit AMA met 2 medewerkers van Stadia. In de AMA werd gevraagd of de features Stream Connect, State Share en Crowd Play beschikbaar zullen zijn vanaf 19 november. Op deze vraag kwam het volgende antwoord kort samengevat (Bron): “Het doel van Stadia is om de features net als bij YouTube over een bepaalde periode uit te gaan brengen. Op deze manier kunnen we monitoren waar spelers behoefte aan hebben en daarop inspelen.” Dit betekent onder andere dat de 3 features waarnaar gevraagd werd niet op 19 november beschikbaar zullen zijn. Stream Connect komt waarschijnlijk aan het eind van dit jaar, en State Share en Crowd Play hoeven we pas in 2020 te verwachten. Dit is natuurlijk geen goed nieuws om te horen zo kort voor de release.