29 februari 2024

PC review: Red Dead Redemption 2

Hop, hop, hop, je paardje in galop. De wind in je haren, prachtig uitzicht, grote snelheden. Tot je game vastloopt. Even wachten, gevoel weer terug krijgen, in de galop. Tot je game weer vastloopt. Even wachten, weer terug in de galop… tot je game weer vastloopt…

Verhaal

Waar sommigen het verhaal al misschien kennen zullen er ook vast mensen zijn die pas nu de game leren kennen of juist bewust niets hebben gezien omdat hij nog op PC uit zou komen. Red Dead Redemption 2 speelt zich af in Amerika, rond 1899. Je bent een woeste cowboy genaamd Arthur Morgan en je behoort tot een bekende bende. De van der Linde gang is één van velen en je word na een mislukte robbery achterna gezeten door andere gangs en er staat een pittige bounty op je eigen hoofd. Verlies je in trein overvallen, cowboy stand-offs en nog meer onder-de-radar klusjes om je kamp en gang te voorzien van geld. Zorg met de juiste keuzes dat je kamp het best word voor de andere leden van de groep. Ook kan je op avontuur gaan in de wildernis van Amerika en kan je verschillende gebieden doorzoeken naar speciale dieren. Jaag op de grootste beren of tem de mooiste paarden om zo aan geld te komen, of juist aan een mooi paard te komen. Met de gigantische open wereld kan je jezelf uren verliezen in het spel. Paarden vangen en trainen, vissen of gewoon dorpen en steden ontdekken, het kan allemaal! Lees meer in onze eerdere RDR2 review.

Red Dead Redemption 2
RDR2 op de PC

Graphics

Red Dead Redemption, een game die al een tijd uit is op de PlayStation 4 en sinds kort op de PC. Onze review deed er even over, RDR2 is namelijk een game voor de elite PC gamers onder ons. Schijnbaar moet je over een dure uitgebreide game PC beschikken anders is het spel niet te spelen. Het spel is de hele redactie rond gegaan voordat hij bij iemand kwam die hem wel kon spelen, ik dus. Om even een kort overzicht te geven over mijn videokaart, ik heb de GeForce GTX 1070. Een kaart waar je gewoon de game mee zou moeten kunnen spelen, lijkt mij. En gelukkig kon ik dat ook! In ieder geval goed genoeg om de review te kunnen doen.
De game kon ik spelen op de hoogste settings. Alles op ultra of op hoog (wanneer ultra geen mogelijkheid was) zodat ik het meeste uit de game kon halen. En hij draaide wel, met af en toe even vast te lopen. Dit gebeurde vooral wanneer er iets onverwachts kwam of wanneer je midden in een sneeuwstorm was. Wat nogal veel gebeurt in het begin van het spel… Ook had de game moeite met water. Toch kon ik gelukkig wel redelijk de game spelen en mijzelf inleven in de groepsleden van de gang die leden onder de kou. Wel heeft dit gebeuren een groot aandeel in mijn uiteindelijke score van de game.
Omdat de game ook uit is op de PlayStation 4, en ik die ook tot mijn beschikking heb kon ik hem daarom ook goed vergelijken. Hoe zijn de graphics van de PC tegenover de PlayStation 4 Pro? Ik moet toegeven dat ik hem écht liever op de PlayStation speel. Ik heb daar veel meer het gevoel dat hij af is. De cut scenes zijn mooier, de details scherper en het algemene plaatje veel spectaculairder. Zoals bijvoorbeeld haar, bij de PC versie deed het mij denken aan de oude Assassins Creed spellen zoals Brotherhood. Waar de haren nog niet los waren en het meer plakkaatpruiken waren dan losse haren. Daar natuurlijk bij op tellend dat de PlayStation versie nooit vast loopt en je daar uren kan genieten van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2
RDR2 op de PC

Verdict

Ik weet eigenlijk ook wel zeker dat alle foutjes opgelost zullen worden op de PC. Maar ik kan snappen voor de mensen die veel geld hebben uitgegeven en lang hebben gewacht op de PC release dat zij zich heel vervelend voelen. Toch zijn er wel mensen die geen enkel probleem hebben met het draaien van de game, wat uiteraard fijn nieuws is! Toch hoop ik dat het server probleem, of de specs problemen spoedig weg zullen zijn. Mocht je hem toch graag willen halen voor op je PC, dan kan dat via de Rockstar website. Hier kan je dan kiezen voor de Ultimate Edition (€89,99), de Special Edition (€74,99) en de Standard Edition (€59,99). Ik geef Red Dead Redemption 2 voor op de PC een zes van de tien. Wegens alle mankementen. Tevens speel ik de game graag, maar dan op mijn PlayStation. Want RDR2 is toch wel één van de beste games ooit gemaakt!

Red Dead Redemption 2
RDR2 op de PlayStation 4 Pro
 

Gespeeld op de PC
  • 6/10
    Verdict - 6/10
6/10

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →