13 juli 2020

Capcom Games prijzen op de Nintendo Switch

Devil May Cry 3 is de zoveelste game die vanuit Capcom naar de Nintendo Switch wordt gebracht. Maar, zijn de prijzen wel correct en hoe handelt Capcom over het algeheel op de Switch?

via CCN

Devil May Cry 3 komt in februari 2020 naar de Switch voor de prijs van 20 Euro. De game is alleen digitaal verkrijgbaar, evenals de eerste twee delen. Maar, waarom doet Capcom de games periodiek uitbrengen en niet in een HD Collection, zoals dit op iedere andere console ook al jaren gebeurd? De Devil May Cry HD Collection van Capcom kost maximaal maar 30 Euro op ieder ander platform. Zou je alle games op jouw Nintendo Switch koppen, dan ben je dus al gauw 60 piek kwijt! Niet alleen Capcom is hier schuldig aan, veel Nintendo Switch AAA-Games zijn niet zo heel puik geprijsd en vaker astronomisch hoog. Maar, bij Capcom begint het toch echt een gewoonte te worden.
Capcom ziet hierdoor ook dat de games op de Switch veel minder verkocht worden dan op andere consoles of de PC versies. Maar, Mega Man fans hebben dit probleem ook al meegemaakt.

Niet alleen DMC

CCN laat weten dat dit niet de eerste keer is dat Capcom dit flikt. Tevens zeggen ze dat zij altijd al sketchy taferelen hebben op het gebied van prijzen op de Nintendo Switch. Zo zijn games als Resident Evil iets minder hoog geprijsd, maar komt MegaMan ook weer met vijf tot zes edities die ook in 1 collectie gemaakt hadden kunnen worden. Mocht je deze games wel willen, dan zijn ze nu in ieder geval afgeprijsd op de Nintendo Eshop. Toch zijn ze ver van de enige die het flikt, maar wel degene die door veel mensen op Twitter op werd gepikt.
Wat vind jij van dit soort prijzen voor Switch eigenaren? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

View all posts by Malvin Schuivens →