18 mei 2024

Veel meer game-consoles verkocht door coronavirus

Hoe erg het coronavirus ook is, er zijn ook kleine positieve kanten te bekijken. Dankzij het verplicht moeten thuisblijven hebben veel meer mensen de neiging om aan de slag te gaan met videogames. We merken het in Nederland ook. Afgelopen week was het bijvoorbeeld enorm lastig om een Nintendo Switch te kopen.

De maand maart kent tot nu toe de meest verkochte spelconsoles van dit jaar. Dit geldt zowel voor Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Sterker nog zijn er in de maand maart een recordaantal aan Nintendo Switch Lite consoles verkocht. In Nederland merkte we de stijgende vraag ook. Zo is Animal Crossing grotendeels overal uitverkocht en gaan exemplaren voor absurde bedragen via websites als Marktplaats.
De Nintendo Switch was afgelopen week ook zo goed als overal uitverkocht. Enkele websites hadden nog een handje aan Lite versies op voorraad, maar dat was het dan ook.


Natuurlijk zorgde Animal Crossing ook voor het nodige aantal aan Nintendo consoles die verkocht werden. Tot zover is New Horizons de best verkochte Animal Crossing game. Eerder hebben we hier al een aantal berichten over gedeeld.
Ben jij door het coronavirus ook meer aan het gamen dan gebruikelijk? Of heb je zelfs net als veel andere mensen op de wereld een game-console aangeschaft? Laat ons dan weten met welke games jij de aankomende weken gaat doorbrengen.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →