29 mei 2024

Volgende DOOM mogelijk zonder muziek van Mick Gordon

DOOM Eternal

Als je denkt aan DOOM en DOOM Eternal dan denk je ook aan de ongelofelijk brute muziek die in de game zit verwerkt. Het past perfect en eerlijk is eerlijk. DOOM en DOOM Eternal kan je nauwelijks voorstellen zonder de magische wonderklanken van Mick Gordon.

Helaas voor Bethesda, maar ook helaas voor ons is DOOM Eternal mogelijk de laatste DOOM waarin we geweldige muziekstukken van Mick Gordon mogen horen. Bethesda en id Software hebben het op muzikaal vlak niet helemaal netjes afgerond waardoor de componist geen interesse heeft in een vervolg van de samenwerking.

Wat is er dan precies gebeurd?

Bethesda heeft onlangs de soundtrack van DOOM Eternal vrijgegeven en dit betekent nogal wat. Een audiofiel gaat dit namelijk onder de loep nemen. Een bepaalde audiofiel heeft dit gedaan, kwam achter een aantal schokkende feitjes en ging verhaal halen.

Verhaal kreeg hij, en wel van de artiest hemzelf. Mick Gordon, de maker van de muziek in DOOM Eternal heeft de meeste soundtracks niet zelf gemixt. Alles, op een aantal uitzonderingen na heeft het exact zelfde volume in de DOOM Eternal soundtrack. In DOOM 2016 heeft de soundtrack veel meer dynamiek waardoor de klanken veel ‘ademruimte’ hebben.

Er wordt dus een beetje geknoeid met andermans kunst. En als je een ding niet moet doen dan is het knoeien met andermans kunst. Mick Gordon is er dan ook helemaal niet blij mee en dat laat hij merken via verschillende berichten op social media. De bezorgdheid liep bij sommige zo hoog dat ze persoonlijk hebben gevraagd of hij geïnteresseerd is om muziek te maken voor een toekomstige DOOM titel.

Zijn antwoord: “Ik vermoed dat we niet meer samen zullen gaan werken“.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →