20 februari 2024

Geen E3 2020, wat betekent dit voor next-gen nieuws?

PS5 logo Playstation 5

Het is een somber jaar en alle getroffen maatregelen hebben logischerwijs ook impact op de gaming industrie. Geen E3 dit jaar en ook geen Gamescom. Een aantal publishers hebben albekend gemaakt dit jaar digitale evenementen te organiseren. De vraag is echter: wanneer?

Zonder de tijdsdruk van E3 en de vaste gereserveerde dagen ontstaat er voor uitgevers en ontwikkelaars veel meer vrijheid om hun nieuws op andere manieren uit te brengen. Niemand is verbonden aan de vaste 3 tot 5 dagen in juni en dat betekent dat enkele uitgevers wachten, maar sommige ook niet.

Sterker nog zou het zomaar kunnen zijn dat we in mei al iets te zien krijgen over de next-gen titels op Playstation 5 en Xbox Series X. Maar dit kan net zo goed juni, of juli worden. Corona gooit alles in de soep en dit betekent ook dat partijen letterlijk last-minute wijzigingen kunnen en zullen doorvoeren.

Daniel Ahmad, een niet onbekend persoon in de industrie beweert dat de momenten waarop bedrijven hun nieuws verkondigen al erg gespreid is. Sommige eerder, sommige nog steeds tijdens de week van E3 en andere pas veel later. De eerste showcase die te maken heeft met de volgende generatie verschijnt in ieder geval een stuk eerder, maar houd er rekening mee dat alles nog kan worden veranderd.

next-gen godfall

E3 2020 zou oorspronkelijk 9 juni 2020 van start gaan. Er wordt geen digitaal evenement georganiseerd omtrent E3. Ontwikkelaars en publishers hebben te touwtjes volledig zelf in handen. Bethesda heeft al laten weten dat zij dit jaar geen digitale showcase gaan houden. Welke next-gen titel gaan we als eerst zien?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →